Politikerne: Målet er nået i Afghanistan

Oppositionen bakker op om hjemsendelsen af danske kamptropper i Afghanistan. Missionen er fuldført, mener de.

Politikerne: Målet er nået i Afghanistan

Målet er nået.

Sådan lyder det fra såvel regeringen som den borgerlige opposition, efter at det står klart, at de danske kamptropper skal hurtigere hjem fra Afghanistan, end der tidligere har været lagt op til.

Efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn tirsdag kom oppositionspartierne ud et efter et og erklærede opbakning til beslutningen om den tidligere tilbagetrækning.

Og samtidig blev det understreget, at målet med indsættelsen af de danske tropper - der fra midten af 2006 har været indsat i det sydlige og østlige Afghanistan - er nået.

- Vi har ydet et svar på 11. september. Det var det, Afghanistankrigen handlede om at sikre: at det ikke kunne gentage sig. De mål, mener jeg, er nået, siger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.

- Den orientering, vi har fået fra regeringen, er, at briterne har truffet nogle beslutninger, som gør, at det danske bidrag ikke er relevant længere. Det har vi taget til efterretning, så det er en beslutning, som vi har understøttet, tilføjer han.

Også Dansk Folkeparti mener, at målet om at svække terroristerne i Afghanistan er nået:

- Jeg ved ikke, hvordan afghanerne vil tilrettelægge deres fremtid. Men det mål, vi havde - nemlig at nedkæmpe al-Qaeda i Afghanistan - det har vi nået, siger partiets udenrigsordfører, Søren Espersen.

- Det kan være, at de vælger sharia-lov og at tage Taliban ind som regeringspartner. Det er deres valg. Så længe de ikke truer Danmark og den vestlige verden, påpeger han.

De Konservatives forsvarsordfører, Lene Espersen, lægger sig ligeledes ind bag regeringen:

- Når afghanerne selv kan overtage ansvaret, så er der ingen grund til, at vi er der. Jeg er meget tilfreds med, at vi gør det i de tempi, som regeringen nu har fremlagt, siger hun.

- Men hvis der er nogen, der tror, at alt er godt og fredeligt nu, så må man tro om igen. Men det er lykkedes vores soldater og en masse modige afghanere at få nedkæmpet mange Taliban-styrker i området, siger Lene Espersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.