Politikerne svigter børnene

Til sommer er det slut med de såkaldte familieklasser, hvor børn med problemer kan få hjælp. Der er tale om omsorgssvigt, mener Lise-Lotte Pilgaard, der er mor til Jarl

Lise-Lotte Pilgaard med sin søn Jarl. Hun mener, at politikerne svigter en lang række børn, fordi familieklasserne nu bliver nedlagt. Foto: Peter Broen

Lise-Lotte Pilgaard med sin søn Jarl. Hun mener, at politikerne svigter en lang række børn, fordi familieklasserne nu bliver nedlagt. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Jarl Pilgaard går i 3. klasse på Frydenstrandskolen i Frederikshavn.

Han er en glad dreng, men alligevel er det nødvendigt, at der bliver taget kærlig hånd om Jarl.

Jarl er meget sensitiv, han har ikke så meget selvværd, og så er han ikke god til at løse de konflikter, som naturligt vil opstå i skolen - for eksempel i frikvartererne.

I forbindelse med konflikter bliver Jarl ked af det, og han løber væk og gemmer sig.

Derfor besluttede Jarls mor, Lise-Lotte Pilgaard, at sende Jarl - ved siden af undervisningen på Frydenstrandskolen - i en såkaldt familieklasse to gange om ugen.

Siden 2008 har der været tre familieklasser i henholdsvis Frederikshavn, Skagen og Østervrå, og i klassen er der tilknyttet pædagoger og lærere.

Man skal ikke visiteres til en familieklasse, og målgruppen er groft sagt alle børn.

Formålet er at støtte og hjælpe børnene med deres problemer, og det er hele familien, som deltager i aktiviteterne i familieklassen.

Men i forbindelse med budgettet valgte politikerne i kommunens børne- og ungdomsudvalg at nedlægge de tre familieklasser.

- I følge kommunens egen børnepolitik har ”alle børn ret til et liv i tryghed, trivsel og udvikling”. Jeg har imidlertid mere end svært ved at se, hvordan en fjernelse af familieklassen, der jo forbedrer børns trivsel i skolen, kan være med til at støtte børnenes udvikling.

- Hvis politikerne ikke kan leve op til deres egne løfter i deres børnepolitik er det faktisk omsorgssvigt på højt plan, siger Lise-Lotte Pilgaard, der understreger, at familier med udsatte børn er meget afhængige af tilbuddet i familieklasserne.

I et halvt år har Jarl nu deltaget i aktiviteterne i familieklassen, og der er sket mærkbare og positive forandringer.

Formanden for børne- og ungdomsudvalget, Christina Lykke Eriksen (SF), lover nu at se nærmere på, om besparelsen i virkeligheden bare bider sig selv i halen og skaber et nyt behov.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.