Udland

Politimorder jages i Californiens bjerge

Menneskejagten på en tidligere politimand er nu snævret ind til et populært skisportssted øst for Los Angeles.

Politimorder jages i Californiens bjerge

Store politistyrker deltager i det sydlige Californien i jagten på en tidligere kollega, som mistænkes for at have dræbt mindst tre personer og via internettet erklæret krig mod politiet, lesbiske og asiater.

Eftersøgningen af Christopher Dorner spredte sig over tre delstater og dele af Mexico, før den torsdag eftermiddag ifølge nyhedsbureauet AP blev koncentreret omkring de snefyldte bjerge ved Big Bear Lake cirka 80 kilometer øst for Los Angeles.

33-årige Dorner har lagt et manifest ud på internettet, hvor han fremsættere dødstrusler mod navngivne politifolk og deres familier.

Det populære vintersportssted Big Bear Lake blev belejret af politistyrker, efter at en bil, som ligner den eftersøgtes, blev fundet brændende i søen.

Skolerne i området blev lukket, mens 125 betjente gik fra hus til hus i forsøget på at finde den eftersøgte.

- Han kan befinde sig alle mulige steder på det her tidspunkt, og derfor går vi fra dør til dør, siger John McMahon, sherif i San Bernadino County.

Der er varslet snestorm og frostgrader for bjergområdet natten til fredag lokal tid.

Ifølge CNN har en dets journalister modtaget en pakke fra Dorner. Pakken indeholder en skriftlig besked, en dvd og en mønt med et skudhul.

Ifølge amerikanske medier er manden bevæbnet. Han beskrives som særdeles farlig. Politiet i Los Angeles har skærpet sikkerheden for de omkring 40 kolleger, der er nævnt i manifestet.

Christopher Dorner menes at stå bag drabet på et ægtepar søndag. Det kvindelige offer er datter til en tidligere politimand, som nu arbejder som advokat.

Dorner beskylder advokaten for at være skyld i, at han mistede sit job i politiet.

- Det er et hævntogt mod alle politifolk i Californien, og som sådan skal det håndteres, siger Charlie Bech, øverste chef for politiet i Los Angeles.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.