Politisk flertal vil have stærekasser på vejene

Et flertal uden om regeringen vil have en kombination af fotovogne og stærekasser for at øge trafiksikkerheden

Politisk flertal vil have stærekasser på vejene

Automatiske fartmålere - de såkaldte stærekasser - skal sættes op på de danske veje.

Sådan lyder det fra et flertal uden om regeringen, der dermed river tæppet væk under regeringens trafiksikkerhedspakke. Det skriver dr.dk.

Regeringens plan går ud på at firedoble antallet af flytbare fotovogne - fra 25 til 100. Men fartkontrollen skal ikke kun bestå af bemandede fotovogne, men også af stærekasser, fastslår både Enhedslisten og den borgerlige opposition.

- Vi er ret faste i kødet på, at vi godt vil have de stærekasser. Det vil spare liv og lemmer. Det er jo hele formålet med det spørgsmål, siger Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested til DR Nyheder.

Og der tror vi på, at den bedste indsats er en kombination af fotovogne og stærekasser.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen hæfter sig ved, at stærekasserne er ubemandede i modsætning til fotovogne, der betjenes af politibetjente. Blandt andet derfor er regeringens ensidige satsning på fotovogne en dårlig idé, mener han.

- Over 225 betjente spilder i dag deres tid på at sidde inde i fotovognene frem for at komme ud og opklare forbrydelser, siger Karsten Lauritzen.

Han foretrækker også en kombination af fotovogne - hvor bilisterne ikke advares på forhånd - og så stærekasserne, som bilisterne via skiltning bliver gjort opmærksomme på står der.

- Hvis man laver skiltning, så vil folk normalt køre ordentligt. Det vil sige, at der vil komme færre penge i kassen, men trafiksikkerheden bliver større, siger han.

Både Dansk Folkeparti og de Konservative støtter kombinationen af stærekasser og fotovogne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst