Politisk gedemarked slut: Dato for 2013 klar

Folkemødet på Bornholm er slut for i år, og Allinge-Sandvig skrumper nu igen ind til en dansk landsby.

17. juni 2012 15:59 - Opdateret 17. juni 2012 16:00

Politisk gedemarked slut: Dato for 2013 klar

I fire dage har Allinge på Bornholm været mere end 17-doblet, hvis man ser på indbyggertallet.

Normalt bor der 1755 i Allinge-Sandvig Sogn, men i de fire dage, Folkemødet har stået på, er indbyggertallet vokset til 30.000. Det svarer til en by på størrelse med Hillerød.

- Det viser, at Folkemødet virkelig er for folket. Kritiske røster har påstået, at det bare var et mediecirkus, men tallene viser tydeligt, at danskerne mødte talstærkt op, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll.

Og Bornholm var "vel valgt" til at danne ramme om Folkemødet, hvis man spørger komikeren Jan Gintberg, der kaldte Folkemødet for et politisk gedemarked, da han holdt den officielle afslutningstale.

- For Rokkestenen holder ikke helt, hvad den lover - og det er jo ligesom politikerne, siger Jan Gintberg, der formåede at lokke flere folk til sin tale end de fleste af partilederne.

Selv om Folkemødet har stået lidt i skyggen af den kinesiske præsident, Hu Jintaos, besøg i København, har 20 af regeringens 23 ministre alligevel slået vejen forbi Allinge, og der har været over 700 arrangementer.

Ud over politiske brandtaler og debatter om alt fra afgifter på fødevarer til kvaliteten af undervisningen i Folkeskolen, har Folkemødet også budt på flere mere kulørte indslag.

Før der for alvor gik knude i skatteforhandlingerne, forsøgte skatteminister Thor Möger at skyde hul i Venstres regnestykke ved at få Kristian Jensen (V) til at illustrere det med Duplo-klodser.

McDonald's inviterede inden for til en debat om kost og sundhed - og serverede mundgodt fra restauranten til de fremmødte, og De Radikale slog Dansk Folkeparti 7-1 i en fodboldkamp, hvor kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) sparkede hele fem mål ind.

På sidstedagen serverede kommunikationsbureauet Hansen Agenda en såkaldt Folkelagkage, hvor glasuren meget pædagogisk viste, at danskerne vil fordele samfundskagen, stort set ligesom regeringen har gjort det i finansloven.

Allerede før teltpløkkerne er hevet op på de omkring 160 stande i Allinge, er datoen for næste års Folkemøde lagt fast: Politikere og mediefolk vender tilbage til Bornholm den 13. til 16. juni.

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...