Udland

Politisk ustabilitet fortsætter i Tunesien

Regeringsfjendtlige protester fortsætter i det centrale Tunesien for fjerde dag i træk.

Politisk ustabilitet fortsætter i Tunesien

Tusindvis af mennesker demonstrere fredag for fjerde dag i træk i byen Siliana i det centrale Tunesien, hvor de kræver, at regeringen går af.

Politisk ustabilitet fortsætter i det nordafrikanske land to år efter revolutionen, som udløste Det Arabiske Forår.

Tunesiens største fagforening UGTT har organiseret en symbolsk march mod hovedstaden, Tunis, og får massiv opbakning fra de lokale, der deltager både til fods og i biler og på motorcykler.

- Vi ofrer vores sjæl og vort blod for Siliana, lød det taktfast fra demonstranterne i den forarmede by, der ligger 120 kilometer sydvest for Tunis.

Aktivisterne siger, at de vil fortsætte deres protester, til politiets undertykkelse hører op og et udviklingslingprogram for deres region er kommet på plads. De kræver samtidig, at guvernør Ahmed Ezzine Mahjoubi træder tilbage.

Over 300 personer er blevet såret siden tirsdag, hvor protesterne begyndte. Politiet brugte gummikugler og tåregas mod demonstranterne.

Det folkelige oprør i Tunesien førte til den daværende præsident, Zine al-Abidine Ben Alis, fald i januar 2011. Siden har demokratiske valg bragt det islamistiske Ennahda-parti til magten.

Partiet kæmper for at bringe landets økonomi på ret køl - en kamp, der besværliggøres af krisen i eurozonen og stridigheder mellem Tunesiens sekulære grupper og yderliggående islamister, de såkaldte salafister, om landets fremtidige kurs.

Vold er taget til flere steder i Tunesien, hvor salafister har stået bag forskellige angreb og aktioner, som har ført til et politisk dødvande for premierminister Hamadi Jebalis regering.

Tunesien kæmper med kronisk arbejdsløshed og tiltagende social uro på baggrund af økonomisk stagnation og stigende politisk utilfredshed.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst