Politiske venner og fjender roser Jesper Langballe

Meddelelsen om Dansk Folkepartis Jesper Langballes død vækker sorg hos politikere fra begge fløje.

Selvom den tidligere folketingspolitiker Jesper Langballe (DF) med sin skarpe tone i især flygtninge- og indvandrerpolitikken havde mange politiske modstandere, flyder de sociale medier lørdag aften over med rosende mindeord for den afdøde politiker.

- Han var en vild stridsmand og et stærkt holdningsmenneske! Vi var bestemt ikke enige om alt - men vidende var han - og et humoristisk og oprørsk menneske, når staten bevægede sig for tæt på, skriver Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, på Facebook.

Også Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, fremhæver Jesper Langballes personlighed.

- Det gør mig ondt. Vi var uenige om det meste. Men Jesper var en god og sjov kollega. Hvil i fred, skriver han på Twitter.

Blandt partifællerne i Dansk Folkeparti beskrives Langballe som en festlig og vidende mand.

- Jeg mindes årene i Folketinget med Jesper Langballe og glædes ved vort venskab til det sidste. Stort savn, skriver medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, på Twitter.

Dansk Folkepartis nuværende udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, skriver også i et mindeord, at han vil savne Langballe.

- Han var i en klasse for sig selv, og det har mange af hans politiske modstandere måttet erfare. Han er en af dem, der i høj grad har påvirket mig som politiker. Det er jeg taknemmelig for, skriver Martin Henriksen.

Partiets tidligere formand og nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, fortæller til tv2.dk, at Langballe var til fest og ballade til det sidste.

- Han var glad for at sidde og hygge sig med en god whisky over en snak, og han kunne udbrede sin viden, og han var god at debattere med. Vi kunne alle lide ham, og alle havde en svaghed for Jesper Langballe, siger hun.

I Venstre, som havde regeringsmagten i Jesper Langballes 10 år i Folketinget, takker tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen for et godt samarbejde:

- Han er et stort savn. Jeg har sat umådelig stor pris på hans arbejde. Han har rejst nogle meget vigtige debatter og haft en energi og en udstråling, som det var en fornøjelse at overvære.

- Han lod sig ikke presse ud af debatterne, han tog kampen, og det er beundringsværdigt, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.