Polsk bilbande optrævlet i Sønderjylland

Politiet har fundet frem til en række polakker, der specialiserede sig i at stjæle dyre biler i Danmark.

Polsk bilbande optrævlet i Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands Politi har sat en stopper for en polsk bande, der gennem en længere periode har stjålet dyre biler i Danmark.

Banden er især gået efter Mercedes-Benz håndværker-varebiler og personbiler af mærkerne Toyota Avensis og Skoda Octavia, og politiet mener, at polakkerne har haft en finger med i spiller i mindst 40 bilers forsvinden.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Sagen startede i januar, hvor to polakker blev standset i en Skoda Octavia med polske nummerplader på den sønderjyske motorvej.

- Politiet kunne konstatere, at bilen var "klonet". Det vil sige, den havde skiftet identitet. Reelt var den stjålet i Rødekro i december 2011, og dengang havde den danske nummerplader, skriver politiet.

Herefter satte Syd- og Sønderjyllands Politis særlige efterforskningsafdeling i Padborg, UKA, en større efterforskning i gang, som blandt andet omfattede et samarbejde med de polske myndigheder og ransagninger i Polen.

Efterforskningen ledte til et værksted, hvor de stjålne danske biler løbende var blevet forsynet med en ny identitet. Det er blandt andet sket ved, at polakkerne har fjernet de gamle stelnumre, indsat nye samt indsat nye ratstammer med nye tændingslåse.

Det er politiets vurdering, at de organiserede tyverier har stået på i en årrække i det meste af Danmark.

Den polske mand, som politiet anser for at være hovedmanden, skal for retten i Sønderborg 17. september. Han står over for 50 tiltaleforhold og et millionkrav i erstatning.

Politiet forventer endvidere, at de polske myndigheder vil rejse yderligere en række tiltalepunkter. Det drejer sig om forhold, der er blevet efterforsket i Danmark, men hvor retsforfølgelse kun kan ske ved en polsk domstol.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.