Polsk borger fængslet for tyveri af fire ton velgørenhedstøj

I alt fire polske borgere er sigtet for at stjæle tøj fra velgørenhedsorganisationers tøjcontainere i marts.

KØBENHAVN:En 20-årig, polsk statsborger er fredag blevet varetægtsfængslet i 20 dage sigtet for tyveri af 4,6 ton genbrugstøj fra tøjcontainere på store dele af Sjælland.

Det er besluttet i Dommervagten i København, skriver Ekstra Bladet.

Manden er blevet udleveret fra Sverige, hvor også en anden polsk borger lige nu sidder fængslet, mens han venter på at blive udleveret til Danmark.

I alt er fire polske statsborgere sigtet for systematisk at gå på rov efter genbrugstøj.

Ifølge politiet er tyverierne gået ud over velgørende organisationers tøjcontainere flere steder på Sjælland og Falster. Det gælder containere tilhørende både Røde Kors, Blå Kors og Kirkens Korshær.

To polske borgere på 26 og 27 år sidder i forvejen fængslet i Danmark i sagen. De blev anholdt i Roskilde og har siddet varetægtsfængslet siden 29. marts.

Under anholdelsen konfiskerede politiet mere end 4,8 ton tøj til en værdi af cirka 45.000 kroner.

Københavns Politi formoder, at tyverierne kan have stået på i lang tid, men konkret er de polske statsborgere sigtet for tyverier mellem 14. og 16. marts og 21. til 23. marts i år.

- De har tilsyneladende haft gode afsætningsmuligheder i Polen, muligvis til faste aftagere, siger Lars Feldt-Rasmussen, efterforskningsleder hos Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Den 20-årige, der fredag er varetægtsfængslet, nægter sig skyldig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.