Polsk måljæger kunne have bombet i Superligaen

Robert Lewandowski smadrede tirsdag aften Wolfsburg, men tilbage i 2007 kunne han have optrådt i Superligaen.

Robert Lewandowski gjorde det onde ved Wolfsburg, da han tirsdag aften blev skiftet ind for Bayern München fra anden halvlegs start.

De tyske mestre var bagud med 0-1, men på kun ni minutter havde den 27-årige polak scoret fem mål og sendt gæsterne til tælling.

Lewandowskis karriere kunne dog have taget ham helt andre veje end Bundesligaen.

Tipsbladet afslørede nemlig for flere år siden, at OB i 2007 var taget til Polen for at se den dengang 19-årige angriber i aktion for det polske tredjedivisionshold Znicz Pruszków.

Skiftet blev dog aldrig til noget, og i stedet hentede fynboerne Peter Utaka i Belgien, mens Lewandowski året efter skiftede til det polske storhold Lech Poznan.

Her blev den målfarlige polak topscorer i hjemlandets bedste fodboldrække i 2009/10-sæsonen, hvorefter det tyske storhold Dortmund slog kløerne i guldfuglen. Igen kunne historien dog have været en anden, hvis det ikke havde været for en islandsk vulkan.

I 2008 forsøgte West Bromwich Albion at leje den unge angriber med en købsoption, men tilbuddet blev afvist. Senere forsøgte skotske Celtic også at lægge et bud, men måtte trække sig, da prisen blev for høj.

Derfor lignede det i 2010, at Blackburn skulle være klubben, hvor Lewandowski skulle fortsætte karrieren. Aftalen med den engelske klub var på plads, men så gik den islandske vulkan Eyjafjallajökull i udbrud, og store dele af den europæiske luftfart blev aflyst på grund af askeskyer.

Derfor sneg Dortmund sig indenom og kaprede den polske skarpretter. I løbet af de fire sæsoner hos den nordtyske klub scorede han 103 mål i 187 kampe.

Lewandowskis mest mindeværdige præstation i Ruhr-klubben er uden tvivl hans fire mål i Champions League-semifinalen mod Real Madrid i 2013.

I 2014 skiftede polakken på en fri transfer til de tyske rivaler fra Bayern München. I den bayerske storklub er det indtil videre blevet til 57 kampe og 34 mål.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst