Polsk skarpretter er knust over Polens EM-nederlag

Robert Lewandowski fik endelig scoret ved EM, men Polen røg ud til Portugal, der vandt på straffespark.

Ritzau
FBL-EURO-2016-MATCH45-POL-POR Foto: Scanpix/Bertrand Langlois
1. juli 2016 01:40

Der var massiv fokus på Polens største stjerne, Robert Lewandowski, inden kvartfinalen mod Portugal.

Bayern München-angriberen, der satte rekord ved at score 13 mål i kvalifikationsturneringen op til EM, var ikke kommet på tavlen i Polens første fire kampe ved EM.

Men allerede efter to minutter havde den bomstærke skarpretter sendt bolden ind bag en sprællende Rui Patrício i det portugisiske mål. Portugal kom dog tilbage, og efter 1-1 i ordinær spilletid vandt sydeuropæerne på straffespark.

- Det gør ondt, og det kommer til at gøre ondt i lang tid, siger Robert Lewandowski efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Polens træner, Adam Nawalka, tog nederlaget tungt. Men han understreger, at han er stolt af sine spillere - og særligt Lewandowski.

- Lewandowski er altid et vigtigt element for dette hold. Han er anfører, han motiverer spillerne, og han er en fremragende spiller. Den her turnering har været god for Polen og for ham. Fremtiden ser lys ud, og jeg tror, vi kan gøre det godt i Rusland, siger Nawalka.

Rusland er værtsland for verdensmesterskaberne i 2016. Polen er blandt andet i pulje med Danmark i kvalifikationen til VM.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...