Polsk skihopstjerne kan dufte sportens hellige gral

Vinder Kamil Stoch i Bischofshofen, bliver han den blot anden i historien til at lave en ægte grand slam.

Kamil Stoch kan være på vej til at skrive historie, hvis han vinder samtlige firebakketurneringer i denne sæson. Foto: /ritzau/AP/Matthias Schrader

Kamil Stoch kan være på vej til at skrive historie, hvis han vinder samtlige firebakketurneringer i denne sæson. Foto: /ritzau/AP/Matthias Schrader

Den polske skihopper Kamil Stoch står på tærsklen til at skrive et stykke imponerende skihophistorie.

Triumferer han i lørdagens konkurrence i Bischofshofen, som er den sidste i sæsonens legendariske firebakketurnering, vil han have vundet alle fire konkurrencer i denne omgang.

Det har kun én anden skihopper gjort tidligere. Tyskeren Sven Hannawald blev i 2001/2002-sæsonen den første nogensinde til at præstere en såkaldt grand slam i firebakketurneringens historie.

Og det er altså en konkurrence, som går helt tilbage til 1953. Det sætter Stochs mulige præstation i relief.

I den samlede World Cup fører tyskeren Richard Freitag, men i firebakketurneringen har ingen kunnet matche Kamil Stoch.

Han vandt samlet sidste sæson, selv om det kun blev til en enkelt sejr i de fire konkurrencer, men nu har han sat kurs mod endnu en sejr - denne gang i historisk suveræn stil.

Den dobbelte OL-guldvinder fra Sotji i 2014 var reelt kun lidt udfordret i første konkurrence i Oberstdorf, hvor han vandt med en margin på 4,2 point ned til Richard Freitag.

Ved nytårsskihoppet i Garmisch-Partenkirchen slog han Freitag med 7,6 point, mens torsdagens konkurrence i Innsbruck blev vundet med en margin på hele 14,5 point ned til nummer to, nordmanden Daniel-André Tande.

Med andre ord er Stoch bare blevet mere og mere suveræn gennem firebakketurneringen, hvor kun Richard Freitag har lignet en mand med potentiale til at udfordre polakken.

Og Freitag er ikke med til at forpurre Stochs forsøg på at bringe sig helt frem i rekordbøgerne lørdag.

Under torsdagens konkurrence i Innsbruck styrtede den 26-årige tysker i sit første hop, da hans ski krydsede i landingen efter 130 meters svævning.

Det ublide møde med den østrigske sne sendte Freitag ud af konkurrencen, og lægen for det tyske hold har bekræftet, at Freitag ikke bliver klar til lørdagens duel i Bischofshofen.

Vind, et dårligt afsæt, styrt eller en stærk rival kan altid komme i vejen i skihop, men Kamil Stoch er favorit til at tage sejren, som vil udødeliggøre ham i historiebøgerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.