Ponyer på plejehjemsbesøg

Mille og Thilde tog plejecentret Solvang med storm

Bine Martine Gori
Besøgsponyerne vakte glæde
3. oktober 2016 14:36

Besøgsponyerne Mille og Thilde besøgte mandag formiddag Solvang i Vadum til glæde for både beboere og personale. Ponyerne ankom sammen med Trine Hansen, der er bedst kendt som Trine Dyrepasser. I dagens anledning var hun og hendes dyr kørt hele vejen fra Aarhus.

Ponyerne slog først et slag forbi plejecentrets demensafdeling, hvor beboerne fik lejlighed til at få personligt besøg af ponyerne på deres egne stuer. Bagefter indtog de firbenede gæste fællesrummet, hvor i særdeleshed en af beboerne, Oluf Bandholt Jensen, lyste op og med et finurligt smil viste ponyen rundt på afdelingens gange, kun afbrudt af enkelte stop ved andre beboere, som også fik oplevet glæden ved at røre ved de bløde ponymuler og fodre dem med gulerodsstykker.

En ganske særlig dag

Gulerodsstykkerne var lavet særligt til denne dag, hvor der kom firbenet besøg.

- Vi har været forbi købmanden og købe gulerødder. Elly har været med til at købe ind og skåret gulerødderne i stykker, fortalte en af plejehjemmets medarbejdere, Jette Albertsen, mens hun lykkeligt betragtede 97-årige Elly Johannesen, der med et smil klappede besøgsponyen Mille.

Flere ældre havde i dagens anledning inviteret deres familie til plejecentret for at dele oplevelsen med dem. En af dem var Sonja Mortensen, der havde sin datter Anette Mortensen, barnebarnet Camilla Mortensen og hendes fem uger gamle baby, Christian, samt oldebarnet Christian Aaen, på besøg.

4-årige Christian Aaen fik sågar lov til at få en lille træktur på en af ponyerne, mens de ældre lattermildt så til.

Rollator ikke en hindring

Alle de ældre, der havde lyst, fik mulighed for at trække en tur med ponyerne, og selv ikke en rollator eller kørestol var en hindring for den oplevelse. Det var dog mest plejecentret kvinder, der tog imod muligheden, mens herrerne holdt sig lidt i baggrunden og i stedet nød solen og skålede i kølig øl, mens de ventede på hotdogs.

Plejecentret havde nemlig besluttet at gøre det særlige besøg til en fælles festdag, hvor frokosten var skiftet ud med hotdogs, fortalte leder af plejecentret, Vivi Dølby.

Dagen blev betalt med nogle af de penge, som plejecentret har fået del i af ældremillarden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...