Populær cykelsti ved at forsvinde

Asfalten på stien mellem Hanstholm og Klitmøller gennemhullet af græs

Græsset skyder op gennem asfalten, som blev lagt for kun to år siden. Foto: Ole Iversen

Græsset skyder op gennem asfalten, som blev lagt for kun to år siden. Foto: Ole Iversen

HANSTHOLM:Den populære 9,5 km lange cykelsti mellem Hanstholm og Klitmøller er godt i gang med at blive ødelagt af græs der skyder op gennem den kun to år gamle asfalt. Hundredvis af steder er asfalten gennemhullet af skud fra star-græs der gror op overalt, og flere steder er asfalten løftet fire-fem cm høje toppe - til fare for cyklisterne.

Hos Thisted Kommune der har tilsynet og vedligeholdelsen af cykelstien, erkender man at der må gøres noget hurtigt og effektivt. Ellers vil cykelstien forsvinde i løbet af få år. siger ingeniør Tobias Geertsen fra Drifts og anlægsafdeling til Hanstholm Posten.
- Vi var klar over, at det kunne blive et problem med gennem voksning af hjelme (marehalm.red) men star- græsset har snydt os. Vi har nu to muligheder der skal prøves på forsøgsbasis: enten afbrænding eller udlægning af en skum membran der vil kvæle det der gror op i asfalten. Men det kommer til at koste kommunen omkring 100.000 årligt bare på den ene strækning. Vi har jo andre cykelstier, som også er begyndt at få problemer, siger han.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.