Portland vil have grøn energi

Aalborg Portland vil investere i tre store vindmøller

AALBORG:Cementfabrikken Aalborg Portland vil bygge otte store vindmøller på tre megawatt, der kan dække 40 procent af fabrikkens elforbrug, det skriver tv2nord.

Klima- og Energiminister Martin Lidegaard (Rad. V.), der onsdag besøgte Aalborg Portland, overvejer om staten skal støtte virksomhedens grønne energiprojekt.

Håber at få del i halv milliard

Aalborg Portland har født sin grønne idé med et håb om, at få del i den halve milliard kroner, som partierne bag energiforliget har netop afsat til investeringer i vedvarende energi på energitunge virksomheder.

Aalborg Portland sælger i forvejen overskudsvarme for 28 millioner kroner til Aalborg Kommunes fjernvarme hvert år, men der er endnu mere overskudsvarme i produktionen, som kan udnyttes, mener man fra fabrikkens side.
Det kræver dog en investering på 50 millioner kroner, som Aalborg Portland håber, at staten vil deltage i.

Energikronerne falder i 2013

Klima- og energiminister Martin Lidegaard mener - uden at love noget - at der er en god chance for, at Aalborg Portland vil være i stand til at finde projekter, som passer til de krav, der stilles for at få del i den halve milliard energi-kroner.

Lovgivningen omkring energiaftalen vil sandsynligvis være på plads til nytår, hvorefter der bliver set nærmere på ansøgerfeltet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.