Porto choksejrer mod Bayern München

To mål på 10 minutter knækkede tyskerne

Ricardo Quaresma scorede to gange på de første 10 minutter og sendte Porto på sejrskurs. Foto: Miguel Vidal/Scanpix

Ricardo Quaresma scorede to gange på de første 10 minutter og sendte Porto på sejrskurs. Foto: Miguel Vidal/Scanpix

PORTO:Det blev de personlige fejls aften for Bayern München i udekampen mod FC Porto, og det kostede de tyske storfavoritter et overraskende nederlag på 1-3 og en svær returkamp på hjemmebane.

Hvis Bayern-træner Pep Guardiola havde husket at fortælle sine spillere, at det var en vigtig kamp, så havde alle 11 mand i hvert fald ikke lyttet efter.

De sejrsvante sydtyskere leverede en miserabel indsats, hvor fejlene stod i kø, og det blev straffet af hjemmeholdet.

Allerede efter to minutters spil tabte rutinerede Xabi Alonso bolden til portugisernes Jackson Martinez lige uden for eget straffesparksfelt. Martinez rykkede ind i feltet, og keeper Manuel Neuer begik klart straffespark.

Fra de 11 meter var veteranen Ricardo Quaresma sikkerheden selv, og den tidligere Barcelona-spiller var slet ikke færdig med at udnytte Bayerns fejl.

Efter 10 minutter missede tyskernes forsvarsspiller Dante en tæmning som bageste mand, og så kunne Quaresma med fri bane løbe ned og lægge bolden roligt forbi Manuel Neuer til 2-0.

En chokstart fra portugiserne, som det tog Bayern München noget tid at ryste af sig.

Langsomt fandt tyskerne ind i rytmen, og godt et kvart til pausen fik de udnyttet spilovertaget. Thiago Alcantara stod helt fri ved bagstolpen, hvor han let kunne trille et fladt indlæg i kassen.

Også efter pausen var Porto godt med i kampen, og det var tæt på 3-1 efter en lille time, men Neuer diskede op med en verdensklasseredning på en afslutning fra tæt hold.

Den tyske landsholdskeeper kunne dog ikke stille noget op, da det var blevet Jerome Boatengs tur til at fejle med 25 minutter igen.

Boateng mistimede fuldstændig en lang aflevering, og så kunne Jackson Martinez tage bolden ned, runde Neuer og gøre det til 3-1.

De chokerede Bayern-spillere formåede ikke at komme tæt på en reducering, og Guardiolas hold formåede kun at skabe en enkelt farlig afslutning i hele anden halvleg.

3-1 til Porto efter en stor portugisisk kamp, og dermed er der lagt i kakkelovnen til et spændende returopgør i München tirsdag i næste uge, hvor Bayern skal ud over stepperne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.