PORTRÆT: DFU-formanden der smed lecakugler i skralderen

Anders Vistisen kan nu skrive EU-parlamentariker på cv'et ved siden af byråds- og regionsrådspolitiker.

27. maj 2014 04:21

På Dansk Folkepartis landsmøde sidste år blev Anders Primdahl Vistisen mødt med grin og klapsalver, mens han på scenen smed pose efter pose af støvende lecakugler i en gennemsigtig affaldspose for at symbolisere befolkningstilvæksten i Egypten og andre muslimske lande.

Han ville skære ulandsbistanden ned til nul, for så kunne det jo være, at man ville lade være med at føde to-tre ekstra børn, hvis man pludselig ikke fik penge fra eksempelvis Danmark.

Nu er han så valgt til EU-Parlamentet, hvor han som nummer to på Dansk Folkepartis liste er blevet hevet med ind på grund af Morten Messerschmidts kanonvalg.

26-årige Anders Vistisen har været medlem af Dansk Folkeparti siden 2002. De seneste to år har den veltalende, nyuddannede jurist været formand for partiets ungdomsorganisation.

Derudover er han hovedbestyrelsesmedlem i partiet, byrådsmedlem i Randers og gruppeformand for DF i Region Midtjylland, hvor han ved valget i november 2013 fik flotte 11.171 personlige stemmer.

Det seneste halvandet år har Vistisen arbejdet tæt sammen med Morten Messerschmidt i en rolle som konsulent. Mange i partiet ser ham også som et lige så stort politisk talent, og i hvert fald har han de retoriske gaver i orden, når han argumenterer for sin sag.

- Det, jeg er nødt til at gøre nu, skal I ikke tage som udtryk for andet, end at jeg ikke kunne finde andet, de kunne være i, forklarede han således til stor morskab, da han begyndte at hælde lecakuglerne ned i skraldeposen.

Selvom partiledelsen med det samme tog afstand fra forslaget, blev han kort efter stemt ind som nummer to på partiets EU-liste - valgt netop af ledelsen og Messerschmidt.

I regionsrådet sidder han i blandt andet i det vigtige forretningsudvalg, mens han i Randers Kommune har en mere perifer rolle i kultur- og fritidsudvalget.

Pladsen i EU-Parlamentet bliver et trin op i en allerede nu imponerende politiske karriere, men også et nødvendigt skridt, som skal være med til at skole ham til en sandsynlig fremtid på Christiansborg.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...