Portræt: Erhvervsmanden der blev til fodboldens Don Ø

Flemming Østergaard - bedre kendt som Don Ø - er tirsdag idømt fire måneders fængsel for kursmanipulation.

Flemming Østergaard er blevet kaldt dansk fodbolds godfather og har været et af de største ikoner på fodboldverdenens ledergange i Danmark. De fleste danskere kender ham fra fodboldklubben FCK, hvor klubbens fans gav ham tilnavnet Don Ø.

Et tilnavn, som han i første omgang ikke var vild med, da mafia-undertoner klæbede sig til navnet, men som han siden tog til sig og fik registreret som et selvstændigt varemærke. Don Ø er en forretningsmand, som ikke lader en chance gå forbi.

I de seneste måneder er 71-årige Flemming Østergaard blevet genstand for en anden slags opmærksomhed - nemlig som hovedperson i en sag om kursmanipulation i Parken.

Siden 15. december har han indtaget sin plads i Københavns Byret utallige gange - ulasteligt klædt og stort set altid solbrun. Han har gjort rede for sin rolle i FCK, hvor han fandt sig godt til rette som formand og selskabets ansigt udadtil.

Ind imellem har Don Ø haft svært ved at skjule sin irritation over anklagemyndighedens spørgsmål.

- Det er det dummeste, jeg har hørt, hvis en bestyrelse ikke skulle interessere sig for aktiekursen i det selskab, de sidder i bestyrelse for, udbrød han blandt andet på et spørgsmål om, hvorfor han udviste interesse for aktiekursen i Parken.

Flemming Østergaard har forklaret i retten, at Parken havde "syv ansatte og et fodboldhold", da han kom til i 1997.

I 13 år stod han i spidsen for en forandring af dansk fodbold, da han som direktør og senere bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment med store ambitioner og armbevægelser gjorde FCK til en skandinavisk magtfaktor på fodboldbanerne.

Parken voksede massivt med opkøb af blandt andet Lalandia og Fitnessdk. Men i 2010 gav en række økonomiske investeringer bagslag, og sendte Parken Sport & Entertainment ud i et massivt underskud.

Gældsbyrden nåede mere end to milliarder kroner, fordi opkøbte virksomheder og bygninger raslede ned i værdi.

Den økonomiske nedsmeltning betød, at Flemming Østergaard blev tvunget til at forlade sit sportslige livsværk og fik frataget sin ærestitel i klubben kun en måned efter, at han havde fået den.

Don Ø er dog stadig inkarneret FCK-fan. Det har han flere gange givet udtryk for i retten.

Før sin tid i FCK var Flemming Østergaard blandt andet direktør i møbelvirksomheden Kinnarps. Privat er han gift og har to sønner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.