PORTRÆT: Minister efter røvfuld fra vælgerne

Peter Christensen gør lyncomeback til toppolitik trods sommerens vælgersmæk og farvel til politik.

- Venstre har fået en røvfuld af Dansk Folkeparti - og det har jeg også.

Sådan opsummerede Venstres tidligere minister og finansordfører Peter Christensen for få måneder siden den vælgerlussing, som han overraskende fik ved folketingsvalget 18. juni.

Her opnåede manden, som mange havde spået som det bedste bud på en ny finansminister, blot 5133 personlige stemmer.

Et uhyre nedslående resultat for Venstres markante profil, der da også efterfølgende proklamerede sit farvel til politik.

Men nu er den 40-årige elektriker fra det sønderjyske tilbage i toppolitik som forsvarsminister, efter at hans forgænger på posten, Carl Holst, blot nåede at gennemføre 93 dages ilmarch i det politiske spinatbed, før han trak sig.

Men mens vælgerne altså lod deres store økse falde tungt over Peter Christensen, så er han bredt respekteret på Christiansborgs gange for sin faglighed, store rutine og forhandlingsevner.

"PC", kaldes han.

Og mens der altså er trykket Ctrl+Alt+Delete på Carl Holst' ministerkarriere, så hiver statsminister Lars Løkke Rasmussen med hvervet af PC en anden af sine mest tro væbnere fra sidste års formandsopgør i Venstre ind på ministerholdet.

Det skete med en opringning fra statsministeren klokken 22 tirsdag aften - en samtale af ukendt varighed, men i hvert fald med det resultat, at Peter Christensen sagde farvel til jagten på en karriere på arbejdsmarkedet uden for Christiansborg.

I tiden under SR-regeringen var Peter Christensen som Venstres finansordfører helt tæt på partiformand Lars Løkke Rasmussen, når der enten skulle smækkes med døre eller slås søm i aftaler med daværende finansminister Bjarne Corydon (S).

Helt tilbage i 2005 var Peter Christensen finansordfører for Venstre, dog afbrudt af en tid som politisk ordfører - en post, der ofte er regnet for dørtrinet til en ministertilværelse.

Og i 2011 prøvede han så det, som så mange andre politikere efter ham har oplevet både før og siden: nemlig at få en meget kort periode i rollen som skatteminister.

Privat har Peter Christensen har to døtre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst