Portugals EM-opskrift: Fritid med familien

Mens andre nationers EM-spillere træner intensivt hver dag, får de portugisiske spillere jævnligt fri.

Portugals EM-opskrift: Fritid med familien

Portugal skal som Danmark overraske, hvis de skal videre fra gruppen ved EM i fodbold, der føres an af favoritterne fra Tyskland og Holland.

Og mens en række andre landstrænere pisker deres spillere dag efter dag, har den portugisiske træner Paolo Bento valgt en lidt anden opskrift.

Portugiserne har flere gange fået enten formiddagen eller eftermiddagen fri, så de hver især kan tage hjem og være sammen med deres familier - og en enkelt gang har de fået hele dagen fri, siden de mødtes i lejren for et par uger siden.

Pepe er sikker på, opskriften er den helt rigtige.

- Bento ved, at det ofte er at foretrække at give os fri en morgen eller en eftermiddag, så vi kan være sammen med vores familier og koble af, siger Pepe ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efter en tur hjemme hos familien føler Pepe, at han har taget en kæmpe mængde energi med tilbage i landsholdslejren.

- Vi ankom til hotellet i dag med forøget vilje og lyst til at træne. Det var som om, vi ankom for at træne med landsholdet for allerførste gang. Paolo er klar over, at den ånd er god for os.

- Han har selv spillet, og vi har snakket om, at fritiden er fantastisk for os, siger Pepe.

Ud over de opladede batterier har Portugal også brug for en Ronaldo i topform, hvis holdet skal videre fra EM-puljen, men Pepe advarer mod, at alt kommer til at handle om Real Madrid-stjernen.

- Han er et menneske med ekstraordinære evner, som kan afgøre en kamps udfald, men han er kun en af spillerne på holdet.

- Han har erfaring. Han ved, hvordan han skal angribe disse kampe, men han kan ikke gøre alting på egen hånd, siger Pepe til nyhedsbureauet AFP.

ritzau/

Forsiden