EMNER

Positive meldinger til musikhuskomite

Komite skriver til sponsorer men har allerede modtaget positive signaler

60 mio. kr. fra blandt an­det fon­de, virk­som­he­der og pri­va­te har væ­ret med­vir­ken­de til, at Re­al­da­nia har gi­vet løf­tet om fle­re hun­dre­de mio. kr. til Mu­sik­kens Hus.
ar­kiv­fo­to: tor­ben hansen

60 mio. kr. fra blandt an­det fon­de, virk­som­he­der og pri­va­te har væ­ret med­vir­ken­de til, at Re­al­da­nia har gi­vet løf­tet om fle­re hun­dre­de mio. kr. til Mu­sik­kens Hus. ar­kiv­fo­to: tor­ben hansen

AALBORG:Det vælter ind med positive tilkendegivelser til Komiteen til rejsning af Musikkens Hus, efter at Realdania torsdag overtog ansvaret for opførelsen af musikhuset og fjernede tvivlen om, hvorvidt der rent faktisk kommer et Musikkens Hus på havnefronten. Det fortæller direktøren for Spar Nord Fonden, Ole Jørgensen, der også er medlem af komiteen, som har samlet 60 mio. kr. ind til projektet. - Der er fuld opbakning. Jeg har talt med mange virksomheder i de seneste dage, og de siger, at de opretholder deres støtte. Brev efter nytår Efter nytår ville komiteen under alle omstændigheder have sendt et brev ud til fonde, virksomheder og andre, der har givet tilsagn om tilskud til Musikkens Hus. Og efter Realdanias beslutning om at bidrage med flere hundrede mio. kr. kommer brevet til at indeholde et mere optimistisk budskab, end komiteen havde forestillet sig. - Nu kan vi skrive noget utroligt positivt til vores sponsorer, siger Ole Jørgensen. Lokal opbakning Han hæfter sig ved, at Realdania lægger stor vægt på, at der er lokal opbakning til Musikkens Hus. - Det har været en væsentlig begrundelse for, at Realdania vil åbne kassen. Vi er glade for, at det har gjort en forskel, at der er blevet samlet 60 mio. kr. ind, siger Ole Jørgensen.