Positive takter på Arla i Bislev

På vej til at køre fuld kapacitet med produktion alle ugens syv dage.

Bislev producerer hvis ost af den type, der tidligere måtte kaldes dansk feta.Arkivfoto: Michael Koch <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Bislev producerer hvis ost af den type, der tidligere måtte kaldes dansk feta.Arkivfoto: Michael Koch Pressefotograf Michael Koch

BISLEV:Siden 2009 har produktionen for Arla-mejeriet i Bislev nærmest kun gået en vej - nemlig i vejret, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Sidste år producerede vi 45.000 tons i Bislev, men i år er der budgetteret med en samlet produktion på 52.000 tons. Udviklingen har været opadgående siden 2009, og generelt ligger stigningen på omkring 10-20 procent om året, fortæller mejerichef Alex Salling.

Mejeriet, som producerer smelteost, og hvid ost (også kendt som dansk feta), eksporterer hovedsageligt til mellemøsten, men man satser på at udvide markedet.

- Arla har udarbejdet en ny strategi, hvor vi søger større afsætning uden for Europa. For Bislevs vedkommende drejer det sig specielt om de afrikanske lande, da vi i forvejen har stor afsætning i mellemøsten, og det vil derfor være naturligt, at vi breder os videre ned i det afrikanske, fortæller Alex Salling.

Mejerichefen fortæller, at man i uge 10 regner med at køre fuld kapacitet, hvilket betyder produktion alle ugens syv dage.

Med den øgede produktion følger også et behov for flere medarbejdere, men dem finder man internt i organisationen.

- Hvad angår nye arbejdspladser, så har vi ansat cirka 12-14 af vores kollegaer fra Hjørring Mejeri som desværre snart lukker, og vi kommer måske til at ansætte endnu flere. På den måde kan vi beholde den dygtige arbejdskraft derfra i det nordjyske.

I forhold til sidste år har Bislev Mejeri øget produktion med 18 procent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.