Positive toner i NHL-konflikten giver håb

En løsning kan nu være på vej

Både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates har hentet en NHL-spiller til klubben på grund af den amerikanske lockout.Foto: Peter Broen

Både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates har hentet en NHL-spiller til klubben på grund af den amerikanske lockout.Foto: Peter Broen

NEW YORK: Optimismen spirer i konflikten mellem ejerne og spillerne i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Hidtil har der ellers ikke været megen dialog i slagsmålet om fordelingen af ligaens årlige indtægter på 3,3 milliarder dollar, men nu aner parterne en vej ud.

God dialog om ny overenskomst

18 spillere og seks ejere har tirsdag og onsdag ført lange samtaler på et hotel i New York, og i modsætning til tidligere er der nu positivt at berette fra forhandlingerne.

- Vi har haft en række møder, der strakte sig over flere timer. Vi havde en god, oprigtig dialog om en række emner, siger NHL's vicedirektør Bill Daly.

Torsdag skal parterne mødes igen, og håbet er, at man kan blive enige om de basale retningslinjer for en ny overenskomst.

Dyrt med lockout

Lockouten af spillerne begyndte i midten af september, da den tidligere overenskomst udløb.

Siden da er en tredjedel af sæsonen blevet aflyst, ligesom man på forhånd har droppet udendørskampen Winter Classic og den traditionsrige All Star-weekend.

NHL anslår selv, at lockouten sammenlagt koster ligaen mere end 100 millioner kroner om dagen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.