Aså

Positive vinde over Asaa Havn

Slots og Kulturstyrelsen mener, at Asaas fiskermiljø kan bibeholdes sammen med opførelse af ferieboliger og andre tiltag på havnen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Klintholm Havn på Møn kan måske være inspirationskilde. Privatfoto

ASAA:Det miljø, der i dag er på Asaa Havn skal bevares, men det kan sagtens kombineres med byggeri af ferieboliger. Det var holdningen, da repræsentanter fra Slots- og Kulturstyrelsen besøgte Asaa Havn og andre områder i Asaa.

Det er Brønderslev Kommune, der har ønsket besøg af Slots- og Kulturstyrelsen, inden kommunen går i gang med det omfattende arbejde med at planlægge projektet for Asaa Havn, der foreslås som et maritimt oplevelsescenter med mere.

Chefkonsulent Michael Lauenborg samt arkitekt og byplanlægger Lisbeth Øhrgaard var rundt på Asaa Havn og i andre områder i Asaa.

- Det er jo et herligt sted og et spændende miljø, siger Michael Lauenborg.

Han foreslog, at Brønderslev Kommune tager en tur til Klintholm Havn på Møn.

- Her har man bevaret fiskermiljøet, og samtidig er der opført feriehuse. Det er et fint initiativ, der værner om det miljø, der var i forvejen, men samtidig er der opført byggeri, der passer godt ind i havneområdet, fortæller Michael Lauenborg.

- Her kan man få ideer til, hvordan man kan gøre i Asaa. Men et projekt skal selvfølgelig tilpasses forholdene i Asaa.

Repræsentanterne fra Slots- og Kulturstyrelsen kunne en tirsdag formiddag konstatere, at der faktisk er en del folk på havnen.

Ifølge det lokale byrådsmedlem, Hildo Rasmussen (S), er der stadig en del fiskere, der mødes på havnen, og der er da også enkelte, der stadig fisker, men fra små både.

Formand for teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen (K), oplyser, at der løbende bliver dialog med Slots- og Kulturstyrelsen.

Repræsentanterne fra Slots- og Kulturstyrelsen så også de specielle badehuse.

- I 1949 var det planen, at de skulle fjernes, da de blev kendt ulovlige men de står her stadig, men der er strenge krav til vedligeholdelsen af de 77 badehuse, fortæller Hildo Rasmussen. De skal holdes ved lige og de må kun males i jordfarver.

12 år har der været planer om nye aktiviteter på havnen, men hidtil er det ikke lykkedes at få projekter gennemført.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.