Postbud gemte 5.300 breve i kælderrum

Han forklarede i byretten at han ikke kunne nå sin rute

NØRRESUNDBY:Viceværten i en ejendom i Nørresundby gjorde torsdag 8. december sidste år et opsigtsvækkende fund i et kælderrum.

Han fandt ikke færre end 5.300 breve, 3.500 blade og fem postcontainere med reklamer, som et postbud skulle have delt ud i Nørresundby, men i stedet havde stuvet af vejen.
Nu har det tidligere postbud, en mand midt i tyverne, fået sin dom i byretten for hærværk og for at gemme noget, som tilhører andre. Det blev en betinget dom uden fastsættelse af straf, oplyser anklager John Kølbæk.

Stresset postbud

Den dømte forklarede i retten, at det var ikke for at lede efter penge i brevene, at han begyndte at gemme post i sit kælderrum.

Derimod begyndte jobbet som post at stresse ham.
Han kunne ikke følge med på sin rute, og han havde forklaret sine overordnede, at han ikke kunne nå at udføre sine opgaver.

Gemte breve til mandagen

Derfor begyndte han at gemme lørdagens post til sin uddeling om mandagen, hvor han af erfaring vidste, at der ikke var så store mængder breve.

Men en mandag fik han ikke uddelt de gemte breve og reklamer fra om lørdagen, og postbunken hjemme ved ham selv voksede og voksede.
Manden blev også fyret, men han turde ikke fortælle sin hemmelighed.
Omvendt ville han heller ikke smide lasten ud, så det endte med, at han flyttede fra lejligheden, og viceværten opdagede bunken af breve.

Søgte ikke en gevinst

I sit ønske om en betinget dom uden fastsættelse af straf havde anklageren taget hensyn til, at manden ikke tidligere er straffet og ikke havde overtrådt loven for at få en gevinst ud af det.

Desuden er der tale om gamle forhold, oplyser John Kølbæk - nemlig breve fra perioden januar 2007 og marts 2008.

Posten er kommet ud

I øvrigt skulle posten være nået ud til rette modtagere.

Post Danmark begyndte nemlig at omdele de gamle breve, da miseren blev opdaget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.