Postbud leverede brevstemmer til jobcenter

Jobcentret i Nyropsgade i København har ved en fejl tirsdag modtaget nogle brevstemmer til EU-parlamentsvalget

27. maj 2014 18:36

Nogle vælgere får ikke deres brevstemmer talt med ved EU-parlamentsvalget. Tirsdag afleverede postbuddet ved en fejl nogle brevstemmer til jobcentret i Nyropsgade ved Vesterport i København.

Det oplyser Else Jakobsen, som er administrativ medarbejder i jobcentret, til Ritzau.

- Vi undrede os over, at brevene er adresseret til "kommunalbestyrelsen, 2300 S" på Amager. Det er en gåde, hvordan de er havnet her. Det er en håndfuld breve, hvoraf et kommer fra Australien, siger Else Jakobsen.

Brevene blev afleveret fra PostDanmark sammen med den almindelige post. Jobcentret modtog ved en fejl også brevstemmer ved det seneste valg, forklarer hun.

- Nogle borgere tror, at de har stemt, men de har ikke stemt, siger Else Jakobsen.

Flere vælgere stemte pr. brev ved de seneste folketingsvalg og valget til kommunal- og regionsråd. Og det samme er også sket ved EU-parlamentsvalget 25. maj.

Her kunne vælgerne brevstemme indtil fredag 23. maj. Vælgerne kunne stemme i alle kommuner og ikke kun i bopælskommunen. Vælgeren skulle medbringe legitimation som kørekort, pas eller sygesikring.

I udlandet kunne vælgere stemme på den danske ambassade eller det danske konsulat i det pågældende land. Danske statsborgere, der bor i et andet EU-land, kunne også stemme.

Hvis vælgerne stemte i udlandet, skulle brevstemmen være i Danmark hos den relevante kommune, før valget begyndte søndag 25. maj klokken 9.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...