Danmark

Posten dropper breve til 6600 husstande

Flere tusinde danskere bryder postloven ved ikke at have flyttet postkassen. De får nu ingen post længere.

Posten dropper breve til 6600 husstande

Flere tusinde personer rundt om i Danmark må spejde langt efter fødselsdagskort, regninger og indbydelser i øjeblikket.

I hvert fald hvis de skal komme med posten, skriver DR Syd.

Post Danmarks postbude svinger uden om 6600 husstande, fordi de ikke har sat deres postkasse op i skel, sådan som den nye postlov har krævet siden 1. januar i år.

- Vi har aktivt igennem 2011 og 2012 skrevet fire gange til alle kunder i målgruppen for at sikre os, at de har informationen og kender konsekvensen, hvis ikke de sætter postkassen rigtigt op, siger Jørgen Fischer, privatkundechef i Post Danmark til DR Syd.

- Så det kan ikke være en overraskelse for beboerne, siger han.

Men det kan få store konsekvenser for borgerne, hvis ikke de får post fra eksempelvis kommunen.

Borgerne risikerer nemlig at gå glip af væsentlige informationer, mener blandt andre borgerservicechef i Esbjerg, Jørgen Bruun.

- Hvis vi tager eksempelvis en erklæring, vi sender ud, og som man skal returnere for at bekræfte, at man er enlig forsøger. Hvis man ikke returnerer, så ændrer vi i ydelsen, som om man ikke var enlig længere. Så det kan have nogen økonomiske konsekvenser, siger han.

Omkring 800.000 danske husstande skulle have en ny postkasse sat op i forbindelse med, at loven blev ændret. Og 1. januar, da loven trådte i kraft, manglede omkring 174.000 af disse at få sat postkassen op korrekt.

Fristen for at få det klaret var i første omgang 1. marts - men den frist blev skubbet, da 100.000 husstande fortsat manglede at flytte postkassen.

Nu mangler 6600 altså fortsat - og de får altså ingen post indtil postkassen er flyttet.

/ritzau/