Postnummer blokerer for brug af 226 asylpladser

Hanstholm Camping kan med 48 timers varsel stille med sengepladser til 226 asylansøgere

Bent Thodsen, indehaver af Hanstholm Camping, kan med to døgns varsel etablere 226 indkvarteringspladser til enlige asylansøgere på campingpladsen, men lige nu er det ikke muligt, fordi kommunalbestyrelsen har lagt et loft over antallet af asylansøgere, der må indkvarteres indenfor postnummerdistrikt 7730.

Bent Thodsen, indehaver af Hanstholm Camping, kan med to døgns varsel etablere 226 indkvarteringspladser til enlige asylansøgere på campingpladsen, men lige nu er det ikke muligt, fordi kommunalbestyrelsen har lagt et loft over antallet af asylansøgere, der må indkvarteres indenfor postnummerdistrikt 7730.

HANSTHOLM:Indenfor 48 timer kan Hanstholm Camping være klar til at indkvartere op til 226 asylansøgere, hvis der er tale om enlige mænd. Er det familier, der skal indkvarteres, kan der med to døgns varsel findes plads til 150-170 personer i campingpladsens hytter, som tidligere har været i brug til formålet.

- Forudsætningen for at bruge pladserne til indkvartering af asylansøgere er bare, at kommunalbestyrelsen i Thisted omgør sin beslutning om, at der ikke må være mere end 300 asylansøgere i postnummerdistrikt 7730. Det er udelukkende den begrænsning der blokerer for, at kommunen kan udnytte den indkvarteringskapacitet, vi har på campingpladsen - og som så sent som i foråret blev brugt til det formål, siger Bent Thodsen, indehaver af Hanstholm Camping.

7730-beslutningen har samtidig betydning for, at de godt 150 asylpladser, som midlertidigt er etableret på Vigsø Feriecenter kan udnytte efter årsskiftet. Beslutningen om at indkvartere asylansøgere på feriecentret er tidsbegrænset til årets udgang.

Står det til Ulla Vestergaard, formand for de 10 mand store socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen, skal 7730-beslutningen ses efter.

- I lyset af den ekstraordinære situation på flygtninge- og asylområdet tor og håber jeg, at at det bliver muligt at fortsætte med indkvartering i Vigsø efter årsskiftet og at det i en periode igen bliver muligt at udnytte kapaciteten på Hanstholm Camping, siger Ulla Vestergaard.

Henrik Gregersen (V), medlem social- og sundhedsudvalget, SSU, oplyser, at Venstre er indstillet på at forlænge muligheden af at indkvartere asylansøgere i Vigsø efter årsskiftet. Dermed lægger også Venstre op til at slække på 7730-beslutningen.

SSU-formand Peter Sørensen, DF, ser anderledes på den sag. Det bliver ikke med stemmer fra Dansk Folkepartis fire medlemmer, at der ændres på 7730-beslutningen, siger han.

Peter Sørensen vurderer, at social- og sundhedsudvalget på sit møde 1. december vil komme med en indstilling om 7730-beslutningen.

- Og det bliver sandsynligvis med fire stemmer for at bløde op - og min imod, siger han.

I en henvendelse til kommunen fra Udlændingestyrelsen forespørges konkret på muligheden af at forøge indkvarteringskapaciteten i kommunen med 200 pladser på Hanstholm Camping, ligesom spørges på muligheden af at bruge både Vigsø Feriecenter og vandrerhjemmet i Skinnerup til asylindkvartering frem til 1. juli.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.