Potter i lære som krøbling

Skuespilleren Daniel Radcliffe var igennem en omfattende handicaptræning i ny teaterrolle.

Potter i lære som krøbling

De fleste kender Daniel Radcliffe i rollen Harry Potter. Men den 23-årige engelske skuespiller er for alvor ved at ryste tryllestøvet, den lange Hogwarts-kappe og de runde briller af sig.

Daniel Radcliffe er nu aktuel i det engelske teaterstykket "The Cripple of Inishmaan", hvor han skal spille hovedrollen - krøblingen Billy. En rolle, som han har forberedt sig grundigt til med en handicaptræner.

- Jeg har arbejdet med en træner, der hjælper folk med sklerose, fordi Billy, rollen som jeg spiller, er invalid i benene. Jeg vil gerne finde en måde at formidle hans sygdom på, som gør det muligt for mig at spille rollen hver aften, siger Radcliffe til det britiske medie Daily Mail.

Teaterstykket er genindspilningen af en komedie, der blev vist i London i 1996. Men selv om det er et stykke fuld af humor, kan hovedrollen have alvorlige konsekvenser for den 23-årige skuespillers krop, lyder det.

- Hvis man bevæger sig på en forkert måde, kan man risikere at ende op med alvorlige rygproblemer eller gangbesvær, siger Daniel Radcliffe, selv om det ifølge skuespilleren ikke er helt tydeligt, hvad karakteren Billy egentlig fejler.

Stykket får premiere på Noel Coward Theatre i London fra juni til august, men er dog ikke Daniel Radcliffes debut på de skrå brædder. Han har tidligere spillet med i teaterstykket "Equus" i London og New York.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.