Poul-Erik Høyer frygter badmintons overlevelse ved OL

Gulvinderen fra 1996 frygter, at badminton er truet på OL-programmet, så længe kun Asien avler topspillere.

Poul-Erik Høyer frygter badmintons overlevelse ved OL

Den danske badminton-guldvinder fra de olympiske lege i Atlanta i 1996, Poul-Erik Høyer, frygter, at badminton kan være på vej ud i kulden i OL-sammenhæng.

Et OL-exit vil være et kæmpe nederlag for sporten, der har brug for at være blive på programmet, hvis den skal bevare sin status som en global idrætsgren.

Asien bidrager med klart flest badmintonnavne og uden afgørende udfordring og deltagelse fra de andre verdensdele, kan man diskutere, om badminton bør være en del af de OL.

- Vores olympiske status er uden tvivl på spil, siger Poul-Erik Høyer ifølge nyhedsbureauet AFP i forbindelse med det igangværende All England.

- Jeg tror, det er en af sportens hovedproblemer, siger danskeren, som er præsident for det europæiske badmintonforbund.

Derfor mener Høyer, at der skal arbejdes på at udvikle badminton overalt i verden. Det vil kræve både mere og bedre dialog mellem det internationale badmintonforbund (BWF) og de nationale forbund.

- Hvis vi ikke er i stand til at udvikle os, risikerer vi, at vi at vi ender som en ikke-global sport.

- Og så vil vi ikke længere være i stand til at opretholde en høj rangering blandt de olympiske sportsgrene, siger Høyer, der bejler til at overtage præsidentposten i BWF, når der er valg senere på foråret.

Der er grund til at tage Høyers opfordring seriøst. Den gamle hæderkronede OL-disciplin brydning står nemlig til at blive droppet ved de olympiske lege i 2020.

I sidste måned anbefalede eksekutivkomitéen i den internationale olympiske komité (IOC), at brydning skulle stemmes ud af OL-programmet.

Brydning skal kæmpe med syv andre idrætsgrene om én plads ved OL i 2020. Sporten kæmper blandt andet med den kinesiske kampkunstform wushu, vandskisporten wakeboard og squash om OL-pladsen.

Afgørelsen træffes på den olympiske session i Buenos Aires i begyndelsen af september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.