PR-bureau videregav ulovligt personoplysninger til DSB

DSB modtog sygdomsoplysninger om kritisk journalist fra pr-bureauet Waterfront. Det er ulovligt, mener ekspert

I en mail til underdirektør i DSB Peder Nedergaard (billedet) skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, den 6. august 2012 blandt andet:- Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter. Arkivfoto: Scanpix

I en mail til underdirektør i DSB Peder Nedergaard (billedet) skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, den 6. august 2012 blandt andet: - Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter. Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:PR-bureauet Waterfront sendte personfølsomme oplysninger om den kritiske DSB-journalist Lars Abild i en e-mail til DSB, rapporterer TV-Avisen på DR.

Men det er ulovligt såvel at afsende som modtage personfølsomme oplysninger om en medarbejder uden den pågældendes viden. Det fastslår Peter Blume, der er juraprofessor på Københavns Universitet.

- Det er klart i strid med persondataloven, siger Peter Blume til DR Nyheder.

Intime detaljer

Lars Abild kæmper med en sygdom, som titusindvis af andre danskere også har.

Og nu viser det sig, at intime detaljer om netop hans sygdom er blevet videregivet til DSB af direktøren for kommunikationsbureauet Waterfront, som Abild har arbejdet for.

I en mail til underdirektør i DSB Peder Nedergaard skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, den 6. august 2012 blandt andet:

- Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter.

Rystet journalist

Lars Abild selv er rystet over, at hans personlige oplysninger er blevet videregivet til DSB:

- Han skriver, at jeg tager stærk medicin, men han aner ikke, hvilken medicin jeg får, og hvordan den påvirker mig, siger han til DR Nyheder.

Direktøren for Waterfront, Lars Poulsen, spillede også en hovedrolle i 21 Søndags afsløring af, at DSB gennem en årrække har betalt kommunikationsselskabet for at fodre Lars Abild med opgaver, så han ikke havde kræfter til at skrive negativt om DSB.

Overtrådt loven

Og Lars Poulsen selv mener, at det er i orden, at han deler journalistens sygdomshistorie med en direktør i DSB.

- Ja, i det her tilfælde, fordi vi begge to kender ham, og fordi jeg synes, det forklarer, hvorfor han agerer sådan i den bestemte situation, siger Lars Poulsen til DR Nyheder.

Men sagen er enkel - Waterfront har overtrådt loven, vurderer Peter Blume. Og det er ligeledes ulovligt for DSB at modtage de personlige oplysninger uden at oplyse Lars Abild om det, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.