Præsident Hus besøg er skudt i gang

Som det første kinesiske overhoved nogensinde er Hu Jintao landet i Danmark for at aflægge officielt besøg.

Præsident Hus besøg er skudt i gang

Den kinesiske præsident, Hu Jintao, er torsdag lidt i 17 ankommet i Københavns lufthavn, hvor han landede til lyden af en fanfare fra Den Kongelige Livgarde.

Dermed er han det første kinesiske statsoverhoved, der aflægger Danmark et officielt statsbesøg.

Præsidenten og hans hustru Liu Yongqing blev taget imod i Kastrup Lufthavn af regentparret, kronprinsparret og prins Joachim.

Mens dronningen og den kinesiske præsident gik side om side, fik prins Henrik rig mulighed for at afprøve sit flydende kinesiske i følgeskab med præsidentfruen, som han udvekslede et par ord med under velkomsten.

Sammen med den kongelige familie trådte præsidenten inden for i lufthavnsbygningen, hvor der var arrangeret en velkomstreception, der dog ikke varede mere end et par minutter.

Her holdt Hu en kort tale, hvor han blandt andet roste Danmark for at være et af de første lande, der anerkendte det kinesiske styre.

Desuden brugte han talen til at rose det strategiske partnerskab, Danmark og Kina har haft siden 2008 - blandt andet på kulturområdet.

Samarbejdet drejer sig hovedsageligt om en gensidig oprettelse af kulturcentre, samarbejde på museumsområdet og en aftale om at oprette verdens første Musik Confucius Institut på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Efter den få minutter lange velkomstceremoni, kørte følget sammen videre i sorte limousiner pyntet med danske flag.

Limousinerne havde kurs mod Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager, hvor præsidenten bor.

Dronning Margrethe har blandt andet planer om at vise den kinesiske præsident Den Lille Havfrue.

/ritzau/