Udland

Præsident: Ukraine vil ikke sætte militæret ind på Krim

Folkeafstemningen om Krims tilhørsforhold er det rene svindel, mener Oleksandr Turtjynov.

Ukraine vil ikke sætte militæret ind i et forsøg på at forhindre den sydlige Krim-halvø i at løsrive sig, siger landets fungerende præsident Oleksandr Turtjynov.

Det lokale styre på Krim erklærede sig tirsdag uafhængig fra Ukraine forud for søndagens kontroversielle folkeafstemning om, hvorvidt den autonome halvø skal tilslutte sig Rusland.

- Vi kan ikke foretage en militæroperation på Krim. I så fald ville vi blotte vores østlige grænse, og Ukraine ville ikke være beskyttet, siger den midlertidige præsident, der som parlamentsformand i Kijev var med til at afsætte præsident Viktor Janukovitj.

Den lokale forsamling på halvøen godkendte tirsdag en "erklæring om den autonome Krim-republik og byen Sevastopols uafhængighed".

Søndag skal de cirka to millioner indbyggere på Krim stemme om at tilslutte sig Rusland. Men den afstemning er et svindelnummer, og resultatet vil blive fastlagt fra Moskva, mener præsidenten.

- Det, de kalder en folkeafstemning, kommer ikke til at ske på Krim, men i kontorerne i Kreml, siger Oleksandr Turtjynov.

Han tilføjer, at de russiske ledere nægter at indgå i dialog med Ukraine.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.