Udland

Præsidentens mand i Kijev forlader partiet efter blodbad

Janukovitjs højre hånd i Kijev forlader sit parti på grund af de seneste dages kampe. Han bliver dog på posten

Den ukrainske præsident, Viktor Janukovitjs, højeste repræsentant i Kijev, Volodimir Makejenko, forlader præsidentens parti i protest mod de tiltagende blodsudgydelser, hvor mindst 27 foreløbig meldes dræbt torsdag.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

- Det, der sker i den ukrainske hovedstad, er en tragedie, siger Volodimir Makejenko i en erklæring.

- Jeg har besluttet at forlade Regionernes Parti og påtage mig et personligt ansvar for levevilkårene i Kijev, siger han.

Volodimir Makejenko har ikke titel af borgmester i byen, men fungerede indtil sin opsigelse som Kijev-byadministrationens overhoved.

Han blev udpeget til posten for knap en måned siden 25. januar og bliver på posten, selv om han har meldt sig ud af partiet.

Også guvernøren i byen Tjernivtsi, der ligger ved floden Prut i det vestlige Ukraine, har taget konsekvensen af de eskalerede sammenstød mellem demonstranter og politi, skriver BBC.

På billeder fra den ukrainske tv-station Kanal 5 ses guvernør Mykhajlo Papijev omringet af vrede demonstranter, der råber "Folk dør!" foran administrationsbygningen.

I hånden har Papijev et håndskrevet brev dateret den 19. februar.

- Jeg anmoder om, at du accepterer min fratrædelse fra stillingen som chef for Tjernivtsis regionale statsadministration, står der på brevet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst