Præsidentens mand i Kijev forlader partiet efter blodbad

Janukovitjs højre hånd i Kijev forlader sit parti på grund af de seneste dages kampe. Han bliver dog på posten

Den ukrainske præsident Viktor Janukovitjs højeste repræsentant i Kijev, Volodimir Makejenko, forlader præsidentens parti i protest mod de tiltagende blodsudgydelser, hvor mindst 27 foreløbig meldes dræbt torsdag.

Det oplyser nyhedsbureauet AFP.

- Det, der sker i den ukrainske hovedstad, er en tragedie, siger Volodimir Makejenko i en erklæring.

- Jeg har besluttet at forlade Regionernes Parti og påtage mig et personligt ansvar for levevilkårene i Kijev, siger han.

Volodimir Makejenko har ikke titel af borgmester i byen, men fungerede indtil sin opsigelse som Kijev-byadministrationens overhoved.

Han blev udpeget til posten for knap en måned siden 25. januar og bliver på posten, selv om han har meldt sig ud af partiet.

Også guvernøren i byen Tjernivtsi, der ligger ved floden Prut i det vestlige Ukraine, har taget konsekvensen af de eskalerede sammenstød mellem demonstranter og politi, skriver BBC.

På billeder fra den ukrainske tv-station Kanal 5 ses guvernør Mikhajlo Papijev omringet af vrede demonstranter, der råber "Folk dør!" foran administrationsbygningen.

I hånden har Papijev et håndskrevet brev dateret den 19. februar.

- Jeg anmoder om, at du accepterer min fratrædelse fra stillingen som chef for Tjernivtsis regionale statsadministration, står der på brevet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.