Præsidentkandidat med jamaicansk far vil legalisere hash i USA

Demokraten Kamala Harris gentager sin nyfundne holdning til marihuana og indrømmer, at hun selv har røget.

Senator Kamala Harris (foto) vil arbejde for en legalisering af marihuana, så det bliver lovligt over hele USA. Aktuelt er det i ti amerikanske delstater lovligt at købe hash i mindre mængder til eget forbrug.  (Arkivfoto).

Senator Kamala Harris (foto) vil arbejde for en legalisering af marihuana, så det bliver lovligt over hele USA. Aktuelt er det i ti amerikanske delstater lovligt at købe hash i mindre mængder til eget forbrug. (Arkivfoto).

WASHINGTON:Skulle det lykkes for den demokratiske senator Kamala Harris at vinde præsidentvalget i 2020, kan det bane vej for en total legalisering af cannabis i USA.

- Vi er nødt til at legalisere marihuana og regulere det, skriver Kamala Harris i sin seneste bog, "The Truths We Hold: An American Journey", der udkom i januar.

Flere amerikanske delstater har de seneste år afkriminaliseret marihuana, så længe der er tale om begrænsede mængder til eget forbrug, men på føderalt niveau er det stadig strafbart at ryge en joint.

Demokraten fra Californien meddelte i januar, at hun vil forsøge at blive nomineret til præsidentkandidat for Det Demokratiske Parti, og Kamala Harris anses ifølge nyhedsbureauet dpa for at være en af favoritterne til at blive partiets udvalgte.

Som justitsminister i Californien blev hun i 2016 kritiseret af mere liberale partimedlemmer for ikke at bakke op om den legalisering af marihuana, som delstaten vedtog.

Hun blev også beskyldt for at indtage en hård linje i sager om overtrædelser af narkolovgivningen.

Men hendes holdning til marihuana har ændret sig.

- Noget andet, som det er på tid at få ændret, er den mislykkede kamp mod narko. Begyndende med en legalisering af marihuana, skriver hun i sin bog.

I et interview mandag gentager den 54-årige Harris sin nyfundne opbakning til at lovliggøre cannabis. Blandt andet med en henvisning til, at hendes far kommer fra Jamaica.

Den caribiske østat er kendt for at have et afslappet forhold til brug af det euforiserende middel.

- Laver du sjov med mig? Halvdelen af min familie stammer fra Jamaica, fastslår hun i radioprogrammet "The Breakfast Club".

I interviewet oplyser Kamala Harris, at hun som studerende selv prøvede at ryge joints og kommer også med en stikpille til tidligere præsident Bill Clinton ved at tilføje, at hun "inhalerede".

I 1992 indrømmede Clinton, at han i sin tid på college havde prøvet marihuana, men den daværende præsident sagde, at han ikke inhalerede røgen.

I mandagens radioprogram spørger værten, om Kamela Harris vil ryge igen, hvis det på føderalt niveau bliver lovligt.

- Hør her, jeg tror, at det glæder mange mennesker. Og vi har behov for mere glæde, svarer hun.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.