Præst købte hus for dement kvindes penge

En tidligere præst er tiltalt for at have bedraget en dement kvinde for 8,7 millioner. Hun nægter sig skyldig.

Retten i Næstved Foto: Free/Kit Lindhardt, Ritzau

Retten i Næstved Foto: Free/Kit Lindhardt, Ritzau

En kvindelig præst fra Sydsjælland brugte over to millioner kroner af en dement kvindes penge på at købe et hus til sig selv.

Det erkender den 51-årige kvinde ved Retten i Næstved mandag. Her er hun tiltalt for at have bedraget den demente kvinde for i alt 8,7 millioner kroner.

Men den tiltalte, der ikke længere er præst, nægter sig skyldig. Da hun købte huset i Skælskør, skete det i den ældre kvindes interesse, påstår den tiltalte. Huset var en investering, lyder forklaringen.

- Jeg kunne lige så godt have investeret to millioner kroner i nogle såkaldt sikre værdipapirer, siger hun.

- For det første vidste jeg, at jeg var enearving til formuen. Jeg mente heller ikke, at det spillede nogen rolle, hvem der stod på skødet rent formelt.

Den tidligere præst var økonomisk værge for kvinden, der døde som 90-årig i 2013. Ifølge den tiltalte var den demente kvinde hendes hemmelige biologiske mor, som hun var berettiget til at arve.

Det blev dog holdt skjult gennem mange år, fordi præsten var resultat af et incestforhold mellem den afdøde 90-årige og hendes bror, lyder påstanden.

Fra 2009 til 2013 har den 51-årige overført 6,3 millioner kroner fra den demente kvindes konti til sig selv. Desuden er hun tiltalt for at have brugt 2,4 millioner kroner på indkøb, hvilket blandt andet dækker over huskøbet.

Ifølge hendes forklaring brugte hun og partneren mere end fire millioner kroner på at renovere huset i Skælskør - alt sammen i den dementes interesse.

Mange tusind gik desuden til den ældre kvindes ophold på plejehjemmet, der blev forsødet med dyr chokolade, blomster og lækre vegetarretter.

Den tidligere præst vil kun stå ved, at 600.000 kroner af de i alt 8,7 millioner kroner er gået til hende selv.

Men også det skete efter den 90-åriges ønske, hævder den tiltalte, som brugte pengene på blandt andet sit bryllup, nye gardiner og middage.

- De 600.000 kroner er et beløb, som jeg er sikker på, at hun ville være glad for, at jeg havde, siger den tidligere præst.

Overførslerne på 6,3 millioner kroner er sket over en årrække, hvor den 51-årige igen og igen har overført mindre beløb til sig selv og sin partner.

Retssagen fortsætter onsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.