Pralbønner og golfboldtange

320 elever dystede på opfindsomhed i Hobro

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HOBRO:- Kom så!

Mads Bisgaard råbte til sin meddyster, Morten Jensen, begge fra 6.c på Arden Skole.

Det var vigtigt, at de tirsdag i Hobro Idrætscenter vandt den konkurrence, de i måneder havde forberedt sig på. Opgaven lød: Lav en opfindelse, der kan samle flest mulige af 100 golfbolde sammen på tre minutter.

De to 13-årige var - sammen med cirka 320 andre elever fra 5., 6. og 7. klasserne på fire Mariagerfjord-skoler - samlet til den årlige Naturfagsmaraton.

Den var arrangeret af frivillige hænder fra Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro og bød på et hav af udfordringer, blandt andet golfbolddysten:

- På sigt skal det gerne være med til at fremtidssikre faget, forklarede konsulent Mathias Majlandt.

De to drenge, Mads Bisgaard og Morten Jensen, var til konkurrencen inspireret af de kommunalt ansatte, der samler skrald ind. Eller rettere af deres gribetang. Den havde de forsøgt at lave, bare i træ og med et hul til bolden i midten.

Desværre løb en magnetkugle på et kosteskaft med den endelige sejr. Den indsamlede alle 100 bolde på tre minutter, mens drengenes opfindelse tog 77.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk