Prehn: Begmand til Højgaard

Socialdemokratisk transportordfører tilfreds med ministers redegørelse i det nordjyske brodrama

NORDJYLLAND:Det nordjyske medlem af transportudvalget og i øvrigt transportordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn erklærer sig efter samrådet som tilfreds med ministerens redegørelse.

- Der er kommet det ud af det, at ministeren har givet en meget fyldestgørende redegørelse og også på vegne af Banedanmark har undskyldt for alle de problemer, der har været. Og vi har også fået tydeliggjort, at det i og for sig er et privat firma, der har klumret rundt i det, siger Rasmus Prehn

- Banedanmark har jo lavet en totalentreprise til at starte med, og så er det MT Højgaard, der har taget over, og det er det, at det er et privat firma og den måde de håndterer det på, der er skyld i, at der opstår alle de her forsinkelser og problemstillinger, mener Rasmus Prehn.

På spørgsmålet om samrådet ikke mest af alt er en reprimande til MT Højgaard lyder svaret:

Ja lige præcis.

Ifølge Rasmus Prehn har ministeren også bekræftet, at Banedanmark er indstillet på at stramme op på fremtidige procedurer, så man kan undgå den form for problemer i fremtiden.

Han kalder samrådet meget betydningsfuldt.

- Der bliver lagt et meget stort pres på transportministeren i forhold til at holde sig for øje, at Nordjylland altså skal prioriteres, og at ikke vi ønsker at blive behandlet stedmoderligt i det nordjyske. Det tror jeg heller ikke ministeren ønsker, men det er da med til, at han bliver holdt til ilden. Jeg tror også ministeren er enig i, at det er vigtigt at holde et stærkt fokus på at vi får løst de her problemer og givet nordjyderne en anstændig service.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.