Premiere på ny buslinje

Aalborg er klar til forsøg med ny flexbus

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:En ny fleksibel buslinje, der fungerer som en slags blanding mellem en taxa og en almindelig bus, har set dagens lys i Aalborg.

Linjen, som kan benyttes af alle, henvender sig primært til ældre og gangbesværende, men ved premieren på den nye linje mandag eftermiddag, var det blandt andet rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), NTs underdirektør Nikolaj Sørensen samt repræsentanter fra den lokale afdeling af Ældresagen og ældrerådet, der var med på jomfrurejsen.

Skal bestilles i forvejen

For at komme med busserne, der kører på en rute, der går helt fra Nytorv og midtbyen til Øgade-kvarteret, Vejgaard og Grønlands-kvarteret og Gug Kirke, skal man ringe og bestille en plads senest 15 minutter før afgang. Men så bliver der til gengæld også mulighed for at stå af mange flere steder end på de nuværende servicebusser. Flexbusserne er nemlig mindre end de de almindelige bybusser, og derfor kan de også køre på mindre veje og - i nogle tilfælde - helt frem til indgangen ved de ældrecentre, hvor mange skal af og på.

Frygter telefonkø

Busserne koster ikke mere end de normale bybusser. Men i forbindelse med indvielsen var der alligevel en del skeptiske spørgsmål. Flere frygter nemlig, at de ikke længere vil kunne nå frem og tilbage på et klip på grund af de mange stoppesteder, og de er også betænkelige ved bestillingssystemet, der kan udvikle sig til en flaskehals med ventetider og telefonkø.

- Det er selvfølgelig noget vi vil følge tæt. Men vi vil også opmuntre så mange så muligt til at bruge fleexusserne, så vi kan se, om de virker efter hensigten, sagde formand for Aalborg Kommunes ældreråd Karin Krog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.