Premierminister hædrer Rafael Nadal med guldmedalje

Et halvt år senere end planlagt blev Rafael Nadal fredag hædret af Spaniens Premierminister.

Den spanske gruskonge Rafael Nadal modtog fredag anerkendelse fra øverste hylde, da Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, uddelte en guldmedalje til tennisspilleren for dennes hårde og målrettede arbejde i karrieren.

Den 14-dobbelte grand slam-vinder var rørt over at modtage medaljen, der blev uddelt i premierministerens embedsbolig.

- Jeg havde aldrig forestillet mig at få en medalje på sådan et vigtigt sted for vores land som dette. Jeg er meget taknemmelig.

- Jeg forsøger altid at give alt, hvad jeg har i mig. Jeg tror, det har været en af nøglerne til succes i min karriere, siger Rafael Nadal.

Spaniens regering besluttede allerede i juni 2014, at Nadal skulle modtage hæderen, som er en af de største civile udmærkelser, man kan få i Spanien. Den uddeles for "eksemplariske præstationer" inden for et job eller en profession.

Ceremonien var planlagt til november 2014, men den blev udskudt på grund af en operation til Nadal.

I sin begrundelse til at uddele medaljen sagde premierminister Rajoy blandt andet, at Nadal fik udmærkelsen for "sit hårde arbejde, høje standarder, entusiasme, balance, beskedenhed og for at have bevaret fødderne på jorden."

Efter at have været hårdt plaget af skader i anden halvdel af sidste sæson kigger Nadal nu fremad mod French Open, som spanieren har vundet ni gange tidligere.

For at blive toptunet til årets anden grand slam-turnering skal Nadal i den kommende uge forsøge at forsvare sidste års turneringssejr i Mutua Madrid Open, der er rangeret som en Masters 1000-turnering på ATP Touren.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.