Tyrkiet

Premierminister: Kupforsøg er i gang i Tyrkiet

En del af militæret i Tyrkiet er i gang med et ”illegalt forsøg” på at kuppe sig til magten, siger Yildirim.

Der er et kupforsøg i gang i Tyrkiet, siger den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim. Foto: Bulent Kilic, AFP Photo

Der er et kupforsøg i gang i Tyrkiet, siger den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim. Foto: Bulent Kilic, AFP Photo

TYRKIET:Der er et kupforsøg i gang i Tyrkiet, siger den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim, ifølge tv-stationen NTV.

Han tilføjer, at det er forkert at betegne den igangværende udvikling som et kup, men det er et ”illegalt forsøg” på at kuppe sig til magten, som en del af militæret står bag.

- Nogle personer har på ulovlig vis iværksat en illegal aktion udenom den normale kommandovej, siger Yildirim til NTV.

- Regeringen, som er valgt af folket, leder fortsat landet. Regeringen går kun af, når folket siger det, understreger han.

Den tyrkiske tv-station NTV viser billeder af kampvogne ved indgangen til Atatürk-lufthavnen, der er Tyrkiets største lufthavn.

Alle fly fra lufthavnen er aflyst, oplyser en pilot i lufthavnen ifølge Reuters. Det kommer efter meldinger om, at der er kampvogne fra tyrkisk militær ved indgangen til lufthavnen.

Adgangen til sociale medier som Facebook, Twitter og YouTube er begrænset, siger organisationer, der overvåger trafikken på internettet, ifølge Reuters.

Meldinger om skyderi

Kort inden klokken 22 dansk tid beskrev mange Twitter-brugere, at der tilsyneladende var uroligheder i det område af hovedstaden Ankara, hvor militæret har sit hovedkvarter.

Øjenvidner oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at militærets kampfly og helikoptere er i luften over Ankara. Der blev også meldt om skyderi i hovedstaden.

Yildirim opfordrer befolkningen til at forholde sig i ro og siger, at sikkerhedsstyrkerne er i gang med at gøre, hvad der er nødvendigt for at løse situationen, skriver Reuters.

- Intet vil skade det tyrkiske demokrati, understreger premierministeren.

Han tilføjer, at de personer, der er involveret i denne ulovlige handling, vil ”betale den højeste pris”.

Andre kilder i Ankara siger ifølge flere medier, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, er ”i sikkerhed”.

I Istanbul har soldater afspærret de to broer, der fører over Bosporusstrædet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.