Pressede forældre til skolebørn tyvstarter nyt ferieår

På Grundfos har ansatte med børnepasningsproblemer under lockouten fået lov til at tyvstarte det nye ferieår.

Pressede forældre til skolebørn tyvstarter nyt ferieår

Efter tre uger med lukkede skoler landet over på grund af lærerlockouten er mange forældre til skolebørn ved at løbe tør for pasningsmuligheder.

En af landets helt store virksomheder Grundfos har derfor lavet en aftale med de 5000 ansatte i Danmark om, at lockoutramte forældre må tage hul på næste ferieår allerede nu, skriver Politiken.

- Det ser ud til, at konflikten trækker ud. Derfor vil vi gerne give forældre med lockoutede børn ro i sindet, så de ikke skal frygte at stå uden pasningsmuligheder, siger kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted, Grundfos, til avisen.

Forældre, hvis børn ikke kan komme i skole, har efterhånden opbrugt deres restferie, fridage, bedsteforældrekvote og andre muligheder for at få passet børnene i dagtimerne.

Derfor har Grundfos underskrevet en aftalte med tillidsfolkene om, at de ansatte må bruge af næste års ferie og skylde flere dage på flekskontoen end normalt.

- Vi har ikke nogen præcis idé om, hvor mange der vil benytte muligheden, siger Kim Nøhr Skibsted.

Det nye ferieår begynder egentlig først til maj. Tyvstarten på næste års ferie viser ifølge arbejdsmarkedsforskere, at konflikten er begyndt at gøre rigtig ondt.

- Det er ikke rart at skulle til at bruge af et medarbejdergode, som ferie er, på forhånd. Det vil påvirke utilfredshedsbarometeret. Der er jo i forvejen alvorlige problemer på sosu-skoler, produktionsskoler og AMU-centre.

- Utilfredshedsbarometeret er et af de elementer, som regeringen holder øje med, når de vurderer, om de skal gribe ind i konflikten, siger arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand fra forskningscentret FAOS på Københavns Universitet til Politiken.

På Grundfos har tillidsfolkene accepteret aftalen som en praktisk løsning på et usædvanligt problem.

- Vi bakker aftalen op, så er der retningslinjer for, hvordan tingene skal foregå, siger Gitte Holm Møgelbjerg, der er tillidsrepræsentant for HK’erne, til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.