Presset Cameron lover hjælp til katastroferamte briter

Den britiske premierminister har mandag atter besøgt oversvømmede sydengelske områder efter hård kritik.

For anden gang i løbet af to dage har David Cameron mandag besøgt den sydvestlige del af England, der er ramt af store oversvømmelser.

Den britiske premierminister inspicerede skaderne i Dorset, mens vicepremierminister Nick Clegg tog forbi Somerset, som er et af de værst ramte områder.

- Premierministeren er opsat på, at der bliver gjort alt, hvad der kan gøres for at hjælpe de kriseramte områder, og derfor er han fast besluttet på selv at se så meget af skaderne, som han kan, siger Camerons talsmand om mandagens besøg.

Indbyggerne i de oversvømmede områder kritiserer regeringen for dens langsomme håndtering af katastrofen og manglende indsats for at forhindre vandmassernes fremmarch.

Camerons talsmand siger, at en del af problemet har været, at floderne ikke var blevet oprenset. En foranstaltning, der er blevet skåret fra, siden det britiske miljøagentur blev grundlagt i slutningen af 1990'erne.

Premierministeren har mandag aften indkaldt regeringens beredskabsudvalg, og han understreger, at han bakker op om miljøagenturet og dets arbejde.

- Alle bør fortsætte med det arbejde, de har gang i, siger han til en gruppe medrejsende journalister på en vindblæst strand i Dorset og fortsætter:

- Jeg er kun interesseret i én ting, og det er at sørge for, at alt, hvad regeringen kan gøre, bliver gjort og fortsat vil blive gjort for at hjælpe folk igennem denne hårde tid.

Efter de massive oversvømmelser i sydvest har miljøagenturet mandag ifølge nyhedsbureauet AFP udstedt 14 advarsler, hvor der er risiko for, at Themsen går over sine bredder vest for London.

Ved alle 14 advarsler er der risiko for, at indbyggerne i de pågældende områder bliver udsat for livsfare.

Omkring 5000 hjem har i forvejen stået under vand, efter at England har haft den vådeste januar siden 1766.

Cameron bebudede i sidste uge, at der bliver afsat 130 millioner pund ekstra til at finansiere reparation og vedligeholdelse af diger og andre installationer ved nødsituationer.

Miljøagenturet i Storbritannien er et statsstyret organ, der blandt andet udsender advarsler ved risiko for oversvømmelser.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst