Presset til sex af 13-årig

20-årig mand dømt for sex med mindreårig selvom retten anerkendte, at pigen havde ført an

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:Efter en retssag, hvor selv anklageren slog på de formildende omstændigheder, blev en 20-årig mand fra Vendsyssel fredag idømt en meget mild straf for sex med en 13-årig pige,

Bekendtskabet startede i fjor, da de to teenagere mødtes under en ferie.

- Vi snakkede lidt sammen, det var det hele. Jeg kunne godt mærke, hun havde det svært, fortalte den 20-årige i retten i Hjørring, hvor han dels var tiltalt for sex med en mindreårig og dels for, sammen med en ven, efterfølgende at have truet pigen og hendes mor på livet.

Det sidste punkt blev de dog frikendt for.

- Efter ferien begyndte hun at bombardere mig med sms’er og beskeder på Facebook. Da jeg kontaktede hende for at mødes, var det for at forklare hende, at det var nødt til at stoppe, sagde den 20-årige.

Grebet af situationen

De to kørte en lille tur i hans VW Polo, og holdt stille på en grusvej for at snakke.

- Jeg ville gerne have lagt låg på ligeså stille og diskret. Hun var jo ulykkeligt forelsket i mig, fortalte den 20-årige.

Men da han stoppede bilen, begyndte pigen at kysse og kramme ham.

- Og så blev jeg fanget af situationen, desværre. Jeg sagde, at vi skulle stoppe, men hun ville fortsætte, og der skete det, der står i papirerne, forklarede den unge mand rødmende, og bekræftede, at de både havde haft samleje og ”anden seksuel omgængelse”. Det var hans første seksuelle erfaring.

- Bagefter havde jeg dårlig samvittighed, og jeg var bange. Meget bange. Vi aftalte, at det aldrig skulle ske mere, forklarede han.

Ville snakke det igennem

Senere på aftenen kontaktede han pigens mor for at få en snak om det hele, og med sin bedste ven som moralsk støtte, kørte han hjem til pigen og hendes mor. Ifølge morens efterfølgende forklaring til politiet, truede den 20-årige og hans ven, med, at pigen og hendes mor skulle dø, hvis de meldte den 20-årige til politiet.

Hunden gøede

- Det er løgn. Der var ingen trusler. Den eneste, der var ophidset, var hunden, der gøede af en bamse, forklarede den 20-årige.

Også vennen benægtede, at han havde fremsat trusler, og i retten kunne hverken pigen eller hendes mor huske konkrete trusler, hvorefter anklageren selv bad om at få de to mænd frikendt for den del af tiltalen.

Pigens forklaring og oplæsningen af nogle af de mange sms’er til den 20-årige bekræftede den 20-åriges udlægning af sagen.

Hun var og er voldsomt forelsket i ham, og har også efter politianmeldelsen sendt ham beskeder og sms’er med opfordringer til at genoptage forholdet, hvilket han på det bestemteste har afvist.

Det var i øvrigt ikke pigen eller hendes mor, der meldte forholdet til politiet.

Det gjorde kommunen, efter en henvendelse fra pigens klasselærer, som pigen havde betroet sig til.

Ikke værdigt til straf

- Det her forhold er slet ikke strafværdigt. Hun forfølger, nærmest stalker, ham. Han prøver hele tiden at stoppe det, men så sker det uheldige, at naturen går over optugtelsen, appellerede anklageren, Claus Bo Jakobsen.

Domsmandsretten idømte dog den 20-årige 30 dages betinget fængsel.

- Det er strafbart at være sammen med en pige på 13 år, også selvom hun selv vil, påpegede dommer Mai-Britt Johansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.