Prestige-plejehjem i hård sparerunde

Der skal spares 21 millioner kroner Fremtidens Plejehjem

Licitationen for Fremtidens Plejehjem overskred rammebeløbet med 21,7 millioner kroner, som udvalget for ældre- og handicap i dag skal finde besparelser for.

Licitationen for Fremtidens Plejehjem overskred rammebeløbet med 21,7 millioner kroner, som udvalget for ældre- og handicap i dag skal finde besparelser for.

Der er lagt op til betydelige besparelser på byggeriet af Fremtidens Plejehjem, efter at licitationen overskred rammen på projektet med 26,7 millioner kroner. En del af overskridelsen - 5,1 millioner kroner - skyldes dog en udvidelse af projektet, men det resterende beløb, 21,6 millioner kroner, skal findes ved at vælge billigere løsninger i byggeriet, så det lander på det maksimale rammebeløb på 90 millioner kroner. I forhold til rammebeløbet er der tale om en besparelse på cirka 25 procent, og det er ifølge formand for husets styregruppe, områdechef Lars Nøhr, usædvanligt meget. - Vi havde ventet besparelser, men ikke i det omfang. Jeg har før oplevet byggerier med overskridelser, men aldrig i den procentstørrelse, siger Lars Nøhr. Alligevel mener han, at det oplæg til besparelser, som styregruppen har fundet frem til i samarbejde med arkitekt og entreprenør, og som ældre- og handicapudvalget skal behandle i dag, efterlader et projekt, der opfylder intentionerne i projektet, hvad angår arkitektonisk udtryk, indhold og indretning. - Der er fundet en række besparelser, hvad angår materialevalg og konstruktion, som ikke betyder forringelser for brugerne, siger Lars Nøhr. Dyr kælder opgivet En væsentlig del af besparelsen vil ifølge oplægget blive opnået ved at droppe planerne om kælder. - På grund af nærheden til fjorden er det kostbart at lave kælder det pågældende sted. Alene ved at droppe den opnår vi cirka en tredjedel af besparelsen, forklarer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Musikkens Hus bekræfter historisk milliontab – direktør udskyder orlov
Luk