Festlig åbning af Aalborg Festivals

Orkester Norden, et ungdoms-symfoniorkester sammensat af de dygtigste unge musikere Norden kan præstere, spillede ved åbningen af Aalborg Festivals. Foto: Ole Skouboe
18. august 2016 12:51

SAalborg Festivals havde inviteret hele Aalborg til åbningsfest på 12 intense kulturdage.

Mange aalborgensere sagde ja-tak til invitationen og var på plads onsdag eftermiddag, da rådmændene Mads Duedahl og Tina French Nielsen fra dækket på Børnekunstskibet M/S Bibiana holdt åbningstaler og skød festlighederne i gang.

Det er den tredje udgave af Aalborg Festivals, og visionen er stadig at vise, at byen formår at bringe det lokale og det internationale sammen i en overdådig kulturfest.

På 12 dage kan man således opleve 55 forskellige arrangementer.

Rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen, Mads Duedahl, pointerede i sin åbningstale, at målet med Aalborg Festivals generelt var at skabe mere liv i byen, og han håbede på, at de studerende kommer hurtigere tilbage fra ferien, fordi byen i den kommende tid sprudler med oplevelser.

Skolerådmand Tina French Nielsen var selvsagt mest optaget af den del af festivalen, der inddrager børnene.

- Det er vigtigt også at få børnene ud af klasselokalerne, lade dem være med og udvikle sig via oplevelser som for eksempel dem de kan få på M/S Bibiana - Danmarks første kunstskib for børn. Her er både udstillinger og workshops, fortalte en forventningsfuld Tina French Nielsen.

Den musikalske underholdning ved åbningen var blandt andet lagt i hænderne på Orkester Norden - et fælles nordisk ungdoms-symfoniorkester sammensat af de største talenter Norden kan præstere.

Under ledelse af dirigent Lawrence Foster spillede de værket ”Vallflickans Dans”, mens de stod i en formation, der dannede et dobbelt A.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...