Millioner til forskere

Frede Blåbjerg og Per Halkjær Nielsen har tilsammen fået 67 millioner kroner til deres forskning på Aalborg Universitet

Anders Sønderup
Frede Blaabjerg. Arkivfoto: Bent Bach
Aalborg 21. marts 2017 06:04

AALBORG: To professorer ved Aalborg Universitet fik sig en noget bedre mandag end normalt. De to - Frede Blaabjerg og Per Halkjær Nielsen - får nemlig tilsammen 67 millioner fra danske Villum Fonden, som de kan bruge til forskning over de næste seks år. Pengene får fra Villum Fonden de med henvisning til den høje niveau, deres foregår på.

Flest får Frede Blåbjerg, der er professor i effektelektronik på AAU’s Institut for Energiteknik, der modtager 37 millioner til sit arbejde med at udvikle systemer, som er afgørende for, at el-systemet kan håndtere svingende elproduktion fra eksempelvis vindmøller.

- Det er jeg selvfølgelig meget glad for. Det er penge nok til et stort projekt og endda med en økonomisk sikkerhed i de kommende år, der gør, at jeg ikke skal bruge tid på at skrive ansøgninger, for det kan tage rigtig meget tid, siger Frede Blaabjerg.

Per Halkjær Nielsen, der er professor i mikrobiologi, får 30 millioner kroner til sit kommende projekt, som vil udvikle nye metoder, der gør det muligt at opdage og beskrive nye mikrober i et hidtil uset omfang.

Læs mere i NORDJYSKE Plus om millionerne til de to Aalborg-forskere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...