Slutspurt om idrætspris

Fodboldformand, kano- og kajakklub eller håndboldholdet Kidz løber med 100.000 kroner

Kano- og Kajakklubben Limfjorden er med i opløbet om de 100.000 kroner.Arkivfoto: Lars Pauli
Nordjylland 21. april 2017 09:37 - Opdateret 21. april 2017 13:59

NORDJYLLAND: Om mindre end to uger bliver det afsløret, hvem der skal modtage Den NORDJYSKE Idrætspris 2017 - og ikke mindst de 100.000 kroner, der følger med.

NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond inviterer torsdag 4. maj til prisfest i DGU Huset i Aalborg, og dommerkomiteen har nu fundet de tre nominerede. Blandt de over 300 indstillinger, som læserne har indsendt, er valget faldet på følgende tre.

Allan Henriksen (th.) er nomineret for sit store arbejde som fodboldformand i RKG Klarup. Privatfoto

Fodboldformand Allan Henriksen fra RKG Klarup, der har ydet en meget stor indsats for at få klubben til at fungere og udvikle sig.

Kano- og kajakklubben Limfjorden for på 20 år er gået fra 25 til 300 medlemmer og både favner eliten, bredden, børnene og de handicappede.

Håndboldholdet Kidz består af udviklingshæmmede børn, der hver uge valfarter til Gistrup for at træne under Rikke Nielsen. Privatfoto

Håndboldholdet Kidz, der er startet af den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen under foreningen IH Aalborg og består af udviklingshæmmede børn, der strømmer til fra nær og fjern.

Kun én af disse tre kan modtage Den NORDJYSKE Idrætspris, men de nominerede er som minimum sikret en check på 10.000 kroner.

Udover at uddele Den NORDJYSKE Idrætspris og de mange dejlige penge, der følger med, skal der 4. maj også sættes navn på "Årets Sportsnavn i Nordjylland". Her følger der ingen penge, men hæder, diplom og en fornem glasskulptur med til den professionelle vinder.

Tre tilbage

Her har dommerkomiteen haft rigtig mange store præstationer at skulle forholde sig til. I den sidste ende faldt valget dog på badmintondoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, golfspilleren Søren Kjeldsen samt bordtennisspilleren Peter Rosenmeier som de tre nominerede.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er med i opløbet på grund af en fantastisk sæson, der begyndte med OL-sølvmedaljer i Rio og siden også har budt på tre store triumfer i Super Series-turneringer.

Søren Kjeldsen er nomineret for sin VM-guldmedalje for par sammen med Thorbjørn Olesen, sin fjerdeplads ved sæsonfinalen på European Tour og sin femteplads ved VM i hulspil.

Peter Rosenmeier er udpeget på grund af guldmedaljen ved de paralympiske lege i Rio - hans anden ædle olympiske medalje i en lang og imponerende karriere.

FAKTA

Dommerkomitéen i Den nordjyske idrætspris

* Michael Andersen, direktør i MA57, tidligere direktør i Team Danmark
* Palle Skovmand Fogh, formand, DGI Nordjylland
* Christian Pedersen, bestyrelsesmedlem, DIF
* Per Boe Larsen, bestyrelsesmedlem, Elite Nord Frederikshavn
* Jeppe Bisgaard, formand, BFC Vendsyssel Hot Shots
* Rikke Nielsen, foredragsholder og træner for håndboldholdet Kidz*
* Claus Jensen, sportsredaktør, NORDJYSKE Medier
Da det stod klart, at håndboldholdet Kidz var indstillet, blev Rikke Nielsen erklæret inhabil. Hun deltog derfor ikke i den endelige udvælgelse af de tre nominerede.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...