Flugt fra folkekirken giver travle bedemænd

Landets bedemænd skal også forestå ceremonierne, når afdøde ikke er medlem af folkekirken

Bedemænd må nu ofte forestå selve højtideligheden, når folk, der har meldt sig ud af folkekirken, skal begraves. Arkivfoto
Roskilde 21. juli 2012 19:50

ROSKILDE: Flere og flere danskere melder sig ud af den danske folkekirke, hvilket er med til at øge arbejdsbyrden for landets bedemænd, skriver Dagbladet Roskilde.

Det skyldes, at afdøde personer, der ikke er medlemmer af folkekirken, som udgangspunkt ikke har krav på en kirkelig begravelse eller bisættelse med en præst i kirken. Så må bedemanden i stedet træde til og i nogle tilfælde ligefrem holde talen om afdøde.
- Tidligere var det kun få gange om året, men nu har jeg højtideligheder hver uge for folk, som ikke var medlem af folkekirken, siger bedemand John Schärfe fra Schärfe's Begravelsesforretning i Roskilde til Dagbladet Roskilde.

Mogens Balling, der er administrerende direktør i kæden Begravelse Danmark, og som har 50 butikker over hele landet, bekræfter tendensen.

Gravsteder bliver dyrere

Han mener, at det er vigtigt, at danskerne gør sig klart, hvad det reelt betyder at melde sig ud af folkekirken. Eksempelvis er et gravsted på en kirkegård dyrere for folk, der ikke er medlemmer.

En borgerlig begravelse er også en mulighed, hvis man har en anden religiøs baggrund end kristendommen, eller af personlige årsager ikke ønsker, at der skal være en præst til stede.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...